SiolNET. Trendi Svet znanih
3,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trendičvek

Priznani slovenski igralec razkril: Želim si spoznati svojo polsestro #video

3,72

termometer

Je obraz številnih televizijskih nadaljevank, filmov in odrskih desk ter gost današnjega Trendičveka. Z Alojzom Svetetom smo se pogovarjali o tem, s katero jedjo bi primerjal gledališče, pa tudi o kulturni zavednosti Slovencev. Izdal je, katera je njegova velika, a še neuresničena želja iz otroštva in zakaj ne spremlja Netflixa. Opisal pa je tudi svojo izkušnjo iz mladih dni, ko je bil sostanovalec igralca Gojmirja Lešnjaka – Gojca.

Alojz Svete Foto: Ana Kovač

Alojz Svete je preprost in vedno prijazen vsestranski igralec, zato ne preseneča, da je ljubljenec občinstva, pa naj gre za njegove vloge v filmu, serijah ali v gledališču. Hkrati je prejemnik številnih nagrad, med drugim Župančičeve, Borštnikove in Glaserjeve.

Alojz Svete Foto: Ana Kovač

Kljub vsem priznanjem, ki jih je prejel v času svoje kariere, pa je Alojz Svete eden tistih naših redkih igralcev, ki so prej opravili sprejemni izpit v tujini na tuji gledališki šoli in v tujem jeziku kot pa na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Njegovo življenje se vije med Trstom, Mariborom in Ljubljano, kjer ga med drugim lahko spremljamo v predstavi Avgust v osrčju Osage v Mestnem gledališču ljubljanskem.  

Alojz Svete Foto: Ana Kovač

Ko ne dela, rad kuha, zato ga doma spremlja več kot en meter kuharic. Tako je tudi v Trendičveku tokrat tekla beseda o tem, s katero jedjo bi primerjal gledališče. Pa o kulturni zavednosti Slovencev. Izdal je, katera je njegova velika, a še neuresničena želja iz otroštva in zakaj ne spremlja Netflixa, opisal pa je tudi svojo izkušnjo iz mladih dni, ko je bil sostanovalec igralca Gojmirja Lešnjaka – Gojca.

Aljoša Bagola Trendi Aljoša Bagola: Treba bi bilo pošiljati položnice za sovražni govor na družbenih omrežjih #video Maja Keuc Trendi Maja Keuc: En trgovski center na Ljubljano bi bil dovolj #video Sebastian Trendi Sebastian: Družabni dogodki so v mojih očeh najhujša nočna mora #video Tjaša Železnik Trendi Tjaša Železnik razkrila: On je moj "celebrity crush" #video Tadej Golob Trendi Tadej Golob: Vsak med nami ima svojo temno stran #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin