Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 12. 2020,
9.45

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

1

Natisni članek

ukrepi Koronavirus Kate Middleton princ William

Četrtek, 24. 12. 2020, 9.45

3 leta, 4 mesece

Princ William in Kate z otroki (spet) kršila koronska pravila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

1

princ William, Kate Middleton | Ljudje niso vajeni tega, da se Kate in William požvižgata na pravila. | Foto Reuters

Ljudje niso vajeni tega, da se Kate in William požvižgata na pravila.

Foto: Reuters

Do zdaj sicer izjemno priljubljena princ William in njegova žena Kate Middleton sta se znašla pod drobnogledom javnosti, ko sta se udeležila druženja s sorodniki na posestvu kraljice Elizabete II. v Sandringhamu, s čimer sta kršila omejitve druženja, ki veljajo v Veliki Britaniji.

Britanski paparaci so ujeli, kako sta se princ William in Kate Middleton skupaj s svojimi tremi otroki družila z Williamovim stricem, princem Edwardom, njegovo ženo Sophie in njunima otrokoma na posestvu kraljice Elizabete II. v Sandringhamu.

S tem so člani kraljeve družine kršili ukrepe za omejevanje širjenja covid-19. Na Otoku je sicer dovoljeno druženje dveh gospodinjstev, a le če vključuje največ šest oseb. Družini princa Williama in Edwarda skupaj štejeta devet oseb.

Vir blizu družin je v njun zagovor povedal, da se družini nista nameravali družiti, temveč sta druga na drugo naleteli naključno.

Po kršenju pravil sta javnosti pokazala letošnjo božično fotografijo. | Foto: Reuters Po kršenju pravil sta javnosti pokazala letošnjo božično fotografijo. Foto: Reuters

Izgubljata priljubljenost med ljudmi?

A britanski javnosti to ne zadostuje, saj je besna zaradi kraljevih privilegijev v času pandemije. Ni se namreč zgodilo prvič, da sta se William in Kate obnašala, kot da pravila za njiju ne veljajo.

V začetku decembra sta svoje otroke, sedemletnega Georgea, petletno Charlotte in dveletnega Lousia, peljala na lutkovno predstavo, pri čemer so se na rdeči preprogi pojavili brez zaščitnih mask. 

Veliko prahu sta dvignila tudi s tridnevno turnejo z vlakom po Angliji, Walesu in Škotski, ki je bila v teh časih povsem nepotrebna. Valižanski zdravstveni minister Vaughan Gething je ob tem dejal, da bi raje videl, da "nihče ne bi opravljal nepotrebnih potovanj".

Že pred tem so bili Britanci nezadovoljni, ker je William pred njimi skrival okužbo z novim koronavirusom, s katerim se je okužil spomladi. V svoj zagovor je dejal, da ni hotel povzročiti razburjenja. 

Na nedavni lutkovni predstavi so se na rdeči preprogi pojavili brez zaščitnih mas. | Foto: Reuters Na nedavni lutkovni predstavi so se na rdeči preprogi pojavili brez zaščitnih mas. Foto: Reuters

Ni znano, ali sta zakonca s svojimi dejanji med pandemijo začela izgubljati priljubljenost, a do zdaj sta veljala za velika ljubljenca javnosti v nasprotju z Williamovim bratom, princem Harryjem, in njegovo ženo Meghan Markle.

Nekateri kraljevi poznavalci so ob tem pripomnili, da bi Harryja in Meghan precej bolj kritizirali, če bi si privoščila takšno kršenje koronskih ukrepov.

Preberite tudi:

princ William
Trendi Princ William se je okužil s koronavirusom, a je to skrival pred javnostjo
princ Harry, Meghan Markle
Trendi Kraljeva družina se je odzvala na izgubo, ki sta jo utrpela Meghan in Harry #video
Ne spreglejte