Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
8. 5. 2019,
13.48

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,50

6

Natisni članek

Meghan Markle princ Harry otrok ime

Sreda, 8. 5. 2019, 13.48

4 leta, 11 mesecev

Princ Harry in Meghan Markle sta sina poimenovala Archie #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,50

6

Dva dneva po tem, ko sta postala oče in mama, sta princ Harry in Meghan Markle javnosti končno pokazala svojega prvorojenca.  Pozneje sta sporočila tudi njegovo ime. Poimenovala sta ga Archie oziroma daljše Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Trendi Tako je princ Harry oznanil rojstvo svojega sina #video

Princ Harry in Meghan Markle sta danes svetu predstavila svojega prvorojenca in razkrila občutke prvih dveh dneh po rojstvu sina. Njegovega imena nista izdala takoj, pozneje pa sta sporočila, da sta ga poimenovala Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Odločila sta se, da njun sin ne bo imel kraljevega naziva.

"Je prava kepica sreče"

Ko sta s sinom prvič stopila pred medije, sta Meghan in Harry povedala, da sta presrečna, nekdanja igralka pa je zadnja dva dneva opisala kot čarobna: "Ob sebi imam dva najboljša moška na svetu, zelo sem srečna." Harry je ob tem dodal, da je v prvih dveh dnevih užival v starševstvu, sina je označil za pravo kepico veselja.

Dojenček Susseški | Foto: Getty Images Dojenček Susseški Foto: Getty Images

Navdušena starša Meghan in Harry | Foto: Getty Images Navdušena starša Meghan in Harry Foto: Getty Images

Novopečeni starši so pozneje na svojem uradnem Instagramovem profilu delili še fotografijo, na kateri Archieja pozdravljajo Meghanina mama Doria, kraljica Elizabeta II. ter njen mož princ Filip.

Archie ne bo imel kraljevega naziva

Archie se je rodil 6. maja ob 5.26 zjutraj po angleškem času, težak 3,2 kilograma. Je osmi pravnuk kraljice Elizabete II. in sedmi v vrsti za kraljevi prestol. Na svet je prijokal malce po roku, koliko natančno, pa ni znano, saj se je vedelo le, da kraljevi par prvorojenca pričakuje "konec aprila ali v začetku maja".

Ob rojstvu bi mu po predvidevanjih pripadel naziv grof Dumbartona, kar je tudi eden od nazivov, ki jih je princu Harryju na poročni dan dala babica, kraljica Elizabeta II., a Meghan in Harry sta se odločila, da Archie ne bo nosil uradnega kraljevega naziva, poroča britanski BBC. Kraljevi poznavalci pravijo, da je to pokazatelj, da si ga ne želita vzgajati v pravem kraljevem duhu.

Trendi Novorojenega člana kraljeve družine ljubkovalno kličejo kar dojenček Susseški #video

Ljudje so tako fotografirali obvestilo o rojstvu pred Buckinghamsko palačo. | Foto: Getty Images Ljudje so tako fotografirali obvestilo o rojstvu pred Buckinghamsko palačo. Foto: Getty Images

Kate in William sta navdušena, da sta še drugič postala teta in stric 

Na prihod novega člana kraljeve družine sta se odzvala tudi Harryjev brat, princ William, in njegova žena Kate Middleton, ki sta povedala, da sta vesela, da sta ponovno postala teta in stric. Prvič se je to zgodilo oktobra lani, ko je rodila Katina sestra Pippa Middleton

"Navdušena sva, naravnost navdušena. Veseliva se, da ju bova videla, ko se stvari v prihodnjih dneh malce umirijo. Zelo sem vesel in zadovoljen, da lahko brata pozdravim v klubu neprespanosti, ki ga prinaša starševstvo, to bo zabavno." 

Povedal je še, da jima želi veliko veselja z novorojenčkom, Kate pa je dodala, da sta Harry in Meghan otroka dobila v prav posebnem času. "Louis in Charlotte sta ravnokar imela rojstna dneva, in to je res lep čas v letu za rojstvo otroka. Pomlad je v zraku, kar je res super." Ob tem je dejala, da je rojstvo prvega otroka res nekaj posebnega.

Je rodila doma ali v porodnišnici?

Še vedno pa se ne ve, ali je Meghan rodila v udobju doma ali v porodnišnici. Pred rojstvom sta zakonca namreč dala vedeti, da si, drugače od princa Williama in Kate, želita nekaj več zasebnosti. William in Kate sta namreč vse svoje tri otroke pričakala na očeh javnosti ter jih svetu, urejena in naličena, pokazala še isti dan.

A britanski mediji poročajo, da je Meghan kljub vsemu rodila v porodnišnici Portland. V tej so vojvodinji zagotovili skoraj toliko zasebnosti in udobja, kot bi ga imela v domači rezidenci Frogmore Cottage. Govori se, da naj bi s Harryjem in mamo Dorio v porodnišnico prispela že v nedeljo zvečer, na 40-minutni poti pa naj bi jo skozi prometni London spremljali policisti in varnostniki, česar ni nihče opazil. Menda je za Meghanino pot v porodnišnico vedela le peščica najožjega osebja. Meghan naj bi tako nedeljski večer preživela v luksuzni porodni sobi, rojevati pa začela v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah.

Preverite tudi:

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Velika Britanija slavi: Meghan Markle je rodila fantka #video
Ne spreglejte