Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
16.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

princ Charles rojstni dan

Četrtek, 14. 11. 2013, 16.46

7 let, 12 mesecev

Princ Charles v Indiji praznuje 65. rojstni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanski princ Charles je med potovanjem po Indiji danes dopolnil 65 let.

Njegovo osebje mu je kot presenečenje pripravilo torto v obliki brezplačne avtobusne vozovnice, do katere je kot upokojenec po novem upravičen. Njegovi ženi Camilli, ki ga je označila za zelo delavnega, pa se zdi malo verjetno, da si bo za rojstni dan vzel čas za sprostitev. Britanski prestolonaslednik je 65 let dopolnil na dan, ko končuje devetdnevni obisk v Indiji. Od tam se bo odpravil na Šrilanko, kjer bo odprl vrh držav skupine Commonwealth.

Na to, da je Charles s 65 leti postal upokojenec, ga je njegovo osebje spomnilo s posebno obliko torte, ki so mu jo podarili. V luksuznem hotelu v mestu Koči na jugu države so naročili torto v obliki avtobusne vozovnice, do katere so v Veliki Britaniji upravičene osebe, starejše od 65 let, in jim omogoča neomejeno količino brezplačnih voženj.

Potem ko sta imela v sredo Charles in Camilla dan zase, sta danes nadaljevala uradni obisk. Kot je ob tem v pogovoru z novinarji dejala vojvodinja cornwalska, je le malo verjetno, da si bo slavljenec ob rojstnem dnevu vzel čas za sprostitev, saj nikoli ne neha delati.

"Prav utrujajoč je. Ne glede na to, kateri dan je, vedno dela," je dejala. "Če se bo le malo pokazalo sonce, mi ga bo morda uspelo prepričati, da greva na sprehod ali malo ven. Zelo rad hodi, tako da je to mogoče," je menila po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Kot je dodala, je za Charlesa izjemno težko izbrati darilo za rojstni dan. Zapravila bi lahko celo večnost, da bi našla nekaj res čudovitega, on pa bi se nato le zahvalil. "To je tako nadležno," je dejala.

Kljub temu misli, da ji je letos uspelo najti nekaj, kar bi mu lahko bilo všeč – dodatek k njegovi zbirki porcelana.

Po obisku v Indiji, ki je minil brez velike medijske pozornosti, bo Charles v petek v središču pozornosti, ko bo na srečanju voditeljev držav Commonwealtha zasedel mesto kraljice. Elizabeta II. je od prihoda na prestol leta 1952 doslej vrh zamudila le enkrat, njena tokratna odločitev pa kaže na to, da vse več nalog prenaša na Charlesa.

Ne spreglejte