SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Previdno na ljubljanskem letališču: Morrissey ne prenese spolnega nadlegovanja

4

termometer

"Otipavali so moj penis in moda," za pregled ameriških varnostnikov na mednarodnem letališču trdi glasbenik Morrissey. Medtem uradniki trdijo, da je šlo za običajen postopek.

Nekdanji pevec The Smiths, ki bo oktobra pri nas nastopil v Hali Tivoli, trdi, da je bil žrtev spolnega nadlegovanja varnostnika na mednarodnem letališču v San Franciscu.

Incident naj bi se zgodil v ponedeljek, ko se je glasbenik pripravljal na vkrcavanje na letalo iz San Francisca v London.

Glasbenik je prijavil spolno nadlegovanje "Šel sem skozi običajen varnostni letališki pregled, ki vključuje stoječi skener," je Morrissey javnost o dogodku obvestil prek spletne strani, namenjene oboževalcem, z imenom True to You.

"Še preden sem lahko pobral svoje stvari s pladnjev na tekočem traku, se mi je približal varnostnik, me ustavil in otipal moj penis in moda. Hitro se je odmaknil, ko se je približal starejši varnostnik," je neprijeten dogodek obnovil zvezdnik.

Dodal je še, da sta predstavnika prevoznika British Airways, s katerima je bil v stiku, njegovo željo po pritožbi podprla kot utemeljeno. Zato se je odločil tudi za prijavo spolnega nadlegovanja na letališču.

Na posnetkih ni nič izstopajočega od običajnega procesa Na prijavo pa se je odzval predstavnik za odnose z javnostmi letališke varnostne službe Mike England, ki je izjavil, da na posnetkih varnostne kamere ni mogoče opaziti nič nenavadnega, nič izstopajočega od običajnega procesa.

Kot poročajo v britanskem Guardianu, je England še dodal, da letališka varnostna služba Transport Security Administration vsakega potnika obravnava dostojanstveno in spoštljivo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin