Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 6. 2023,
20.53

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

Natisni članek

nosečnica nogomet otrok Andraž Šporar

Torek, 20. 6. 2023, 20.53

10 mesecev, 2 tedna

Junak Stožic prvič postal očka, v ozadju pa težka zgodba njegove Mie #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75
Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca Andraž Šporar | 29-letni Šporar trenutno igra za grški klub Panathinaikos, je pa tudi član slovenske nogometne reprezentance. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

29-letni Šporar trenutno igra za grški klub Panathinaikos, je pa tudi član slovenske nogometne reprezentance.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenski nogometaš Andraž Šporar, ki je v ponedeljek v razprodanih Stožicah poskrbel za gol Slovenije proti Danski, in njegova izbranka Mia Golob sta dobila naraščaj. Otrok bi se sicer moral roditi v avgustu, a se je zaradi zapletov, ki jih je na svojem profilu na Instagramu opisala Mia, rodil dva meseca prekmalu, "izjemno majhen, a zdrav".

Da je postal očka, je namignil že takoj ob golu, ko je z rokami nakazal, kako ziba dojenčka, zdaj pa je novico potrdil še na svojih družbenih omrežjih. Sedemnajstega junija je njegova Mia namreč rodila dečka Julijana Šporarja

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andraž Šporar (@andraz.sporar)

Andraž Šporar
Trendi Znani slovenski nogometaš bo prvič postal očka #foto

Težka zgodba, ki se je končala srečno

Da bo Andraž Šporar prvič postal očka, smo poročali pred dvema mesecema, ko je 23-letna Mia Golob na svojih družbenih omrežjih zapisala, da je na polovici nosečnosti. Otroka naj bi pričakovala v avgustu, a se je rodil dva meseca prekmalu. V ozadju je namreč težka zgodba, ki jo je Golobova delila s svojimi sledilci na Instagramu. 

"Potem ko sem nekaj časa razmišljala, ali naj delim ta delček najine poti, lahko zdaj prvič po več mesecih, to tudi storim. Kar se je začelo kot zelo lahka nosečnost brez zapletov (brez bolečin ali jutranjih slabosti), se je po petem mesecu spremenilo. Na nujno operacijo v šestem mesecu nosečnosti in preživljanje tednov na postelji in intravenske injekcije ni pripravljen nihče. Obsedeno sem preštevala dneve in tedne v upanju, da bo čas tekel malo hitreje, saj so se z vsakim dnem povečale možnosti, da se bo najin otrok rodil zdrav. Doseči 28 tednov je bil prvi velik mejnik in najin prvi vzdih olajšanja. Ponovna hospitalizacija teden dni pozneje pa je bila znova težka," je opisala potek svoje nosečnosti. 

In dodala: "Preživeti vse to v tuji državi, tako rekoč sama z mamo, brez družine in prijateljev, ki sem jih videla samo prek videoklica, je bil velik izziv. Povrhu vsega sva prezgodaj in zelo nepričakovano izgubila tudi najinega kužka Luija, s čimer se sploh nisem mogla soočiti, ker moje telo tega ni zmoglo. Po dveh mesecih bivanja v bolnišnici se je najin sinček rodil dva meseca prekmalu, a na rojstni dan mojega najboljšega prijatelja, zaradi česar sva najsrečnejša in najponosnejša starša. Trenutno sva oba (z Julijanom) še vedno v bolnišnici, ampak sva dobro. Hvala za lepe želje."

Lani junija sta se zaročila

Andraž in Mia sta skupaj že vrsto let, junija lani pa sta se tudi zaročila. Šporar trenutno igra za grški klub Panathinaikos, pred tem pa je igral za portugalski Brago. Je tudi član slovenske nogometne reprezentance.

Preberite tudi:

Slovenija : Danska
Sportal Ko bi bilo vedno tako …
Maruša Ferk Saioni
Trendi Nekdanja vrhunska slovenska smučarka bo zibala
Ne spreglejte