SiolNET. Trendi Svet znanih
2,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Poles in Nika Veger na dopustu sta lahko za zgled vsem

2,45

termometer

Nika Veger, Peter Poles | Peter in Nika sta poskrbela za čistejšo plažo. | Foto: Ana Kovač
Peter in Nika sta poskrbela za čistejšo plažo. Foto: Ana Kovač

Slavni voditelj Peter Poles in priznana vizažistka in vplivnica Nika Veger se z družino na počitnicah poslužujeta drugačnih vrst aktivnosti, takšnih, ki pomagajo planetu.

Nika Veger, ulični stil, ulična moda Trendi Nika Veger, lepotna blogerka, katere nasveti so eni najbolj cenjenih

Medtem ko Peter Poles ni ravno ljubitelj družbenih omrežij, pa je njegova življenjska sopotnica Nika Veger priznana vplivnica, ki s svojimi objavami redno ozavešča o trajnostnem načinu življenja, se zavzema za okolju prijazne rešitve ter zagovarja recikliranje in ponovno uporabo, hkrati pa je odločno proti hitri modi.

Zato ne preseneča, da tako živi tudi na oddihu na Hrvaškem, kjer je poskrbela, da sta s Petrom plažo temeljito očistila vse nesnage. "Za vas pa zelena preproga, gospa okoljevarstvenica," se je ob tem očitno pošalil Peter, ki podpira Nikino okoljevarstveno prizadevanje.

Njuno "čistko" plaže je objavila na Instagramu, saj hoče k temu spodbuditi tudi druge, hkrati pa prosi za nasvete, kako bi prispevali k čistejšim vodam in plažam.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog (@nikaveger)

"Našo čudovito plažo z belimi kamenčki in turkiznim morjem smo očistili vseh smeti. Veliko le-teh; čevlja, vrat z jadrnice, pokrova motorja s čolna, treh zvitkov laksa s trneki in utežmi, plastičnega lavorja, kupa plastičnih vrečk, lončkov, plastenk, počene blazine ... in celo zelenega tepiha," je sporočila Nika in dodala, da so vse to našli na kraju, oddaljenem od prvega mesta in vasi. Nikjer nikogar."

Ob tem je delila rahlo razočaranje ob zavedanju, da bo morje kmalu spet prineslo nove smeti, ter dejala, da je žalostna, ker je "prvič tudi sama na Jadranu letos doživela, da plavam med koščki plastike".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog (@nikaveger)

Nikini nasveti za bolj čist planet

Vendar ostaja optimistična in naproša vse, da pripomorejo k temu, da bi bilo takšnih prizorov čim manj. Njeni predlogi so, da bi nakupovali manj stvari, predvsem hrane, ki je zapakirana v plastično embalažo, da bi s plaže odnesli vse, kar smo nanjo prinesli, pozvala pa je tudi k temu, da se na plaži ne pušča napihljivih igrač z namenom, da jih bodo uporabili drugi turisti. "Predaj 'dediščino' določeni družini, ker bo bolj verjetno, da na koncu poletja ne bo kar obvisela na plaži."

Ob koncu zapisa je še spodbudila ljudi, naj med vsakim plavanjem ali sprehodom poberemo smeti in jih odvržemo v smetnjak s pokrovom, ter še povabila k podpori organizacije in akcije, ki organizira čiščenje voda in obal. 

Preverite še:

Nika Veger, ulični stil, ulična moda Trendi Pet zdravih navad lepotne blogerke Nike Veger Nika Veger Trendi Nika Veger: Ženske bi si morale biti všeč takšne, kot so, tudi brez ličil #MojaTorba

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin