SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paparaci taborijo, se skrivajo, sledijo varuški … vse za fotografijo princa Georgea

1

termometer

Fotografi uporabijo raznovrstne tehnike, da bi fotografirali prvorojenca princa Williama in Kate Middleton, stopnjevanje te prakse pa bi lahko predstavljalo nevarnost za dvoletnega Georgea.

Paparaci vse bolj nadlegujejo britanskega princa Georgea in kot so danes opozorili v uradu njegovih staršev, princa Williama in njegove žene Kate, so razmere vse bolj skrb vzbujajoče.

Vojvoda in vojvodinja cambriška skrbno čuvata zasebnost svojega sina, ki se je do zdaj v javnosti pojavil le petkrat, nazadnje ob krstu svoje mlajše sestrice Charlotte pretekli mesec.

Britanski mediji spoštujejo želje družine, (predvsem) tuji ne Večina medijev spoštuje željo družine, naj objavljajo le uradne fotografije malega princa, a številni, predvsem tuji, mediji se tega ne držijo.

"Princ George je trenutno prva tarča paparacev," je v odprtem pismu zapisal predstavnik Kensingtonske palače Jason Knauf.

Ob otroškem igrišču taboril fotograf V enem izmed zadnjih s tem povezanih incidentov je policija pretekli teden v bližini otroškega igrišča odkrila avtomobil, v katerem je za okni, zastrtimi z rjuhami, založen s hrano in pijačo "taboril" fotograf. Ves dan je bil s prstom na sprožilcu fotoaparata na preži za Georgeom.

"V okolju z okrepljeno varnostjo so tovrstne taktike tveganje za vse vpletene," je glede incidenta v pismu zapisala Kensingtonska palača.

Fotografirajo v zasebnih parkih, se skrivajo v gozdu, sledijo princu in izkoriščajo druge otroke Med druge podobne poskuse, da bi se fotografi dokopali do želenih fotografij, spada tudi fotografiranje v zasebnih parkih, sledenje princu in njegovi varuški in celo izkoriščanje drugih otrok, da bi princa privabili na primerno mesto za fotografiranje.

Fotografi se skrivajo tudi na poljih in v gozdovih v bližini podeželskega doma v Norfolku ter v peščenih sipinah na plaži, kjer se je George igral s svojo babico.

William in Kate zaskrbljena "Zaradi vsega tega sta vojvoda in vojvodinja zaskrbljena glede svoje sposobnosti, da princu Georgeu in princesi Charlotte zagotovita otroštvo brez nadlegovanja in nadzora," so še zapisali v pismu in pozvali medije, naj bojkotirajo tovrstne fotografije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin