Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
13.42

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Francija paparaci fotograf Rim Italija napad igralec Gerard Depardieu

Četrtek, 23. 5. 2024, 13.42

3 tedne, 2 dneva

Francoski igralec Gerard Depardieu obtožen napada na italijanskega fotografa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Gerard Depardieu | Gerard Depardieu se v zadnjih letih sooča z vrsto obtožb. | Foto Guliverimage

Gerard Depardieu se v zadnjih letih sooča z vrsto obtožb.

Foto: Guliverimage

Francoski igralec Gerard Depardieu naj bi pred restavracijo Harry's Bar na sloviti ulici Via Veneto v Rimu napadel slavnega italijanskega fotografa Rina Barillarija, poroča CNN. Ta trdi, da ga je igralec trikrat udaril v obraz.

Petinsedemdesetletni Depardieu si je v torek okoli 14. ure privoščil kosilo na prostem. Ob njem so bile še tri osebe, tudi njegova partnerka Magda Vavrusova. Med kosilom je do njih pristopil italijanski fotograf Rino Barillari, ki ga pogosto imenujejo kralj paparacev, in jih poskušal fotografirati. To naj bi bil razlog za spor.

Tožbi sta vložila tako Depardieu kot Barillari. Zadnji je policiji pojasnil, da je Vavrusova, ko jih je želel fotografirati, skočila pokonci in ga začela udarjati, pridružil pa se ji je tudi Depardieu.

Restavracija iz filma Sladko življenje (La Dolce Vita)

Policija je za CNN potrdila, da je pritožbo glede incidenta v restavraciji Harry's Bar vložil lokalni fotograf, niso pa razkrili imen vpletenih. Incident je potrdil tudi lastnik bara Piero Lepore. "Tukaj že dve desetletji nismo videli spopadov s pestmi. Kaj takega se tukaj nikoli ne zgodi. Navajeni smo zvezdnikov in navajeni smo fotografov, saj drug brez drugega ne morejo preživeti, ampak nismo vajeni teh bojev," je pojasnil Lepore. Dodatnih podrobnosti ni navedel, je pa razkril, da so fotografa z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. 

Rino Barillari pogosto fotografira znane osebnosti med večerjo v restavraciji, ki se je pojavila v znamenitem filmu Sladko življenje (La Dolce Vita) iz leta 1960. 

Incident se je zgodil pred znamenito restavracijo Harry's Bar v Rimu. | Foto: Profimedia Incident se je zgodil pred znamenito restavracijo Harry's Bar v Rimu. Foto: Profimedia

O incidentu je poročal tudi francoski časopis Le Monde

Za CNN se je odzvala tudi odvetnica Vavrusove Delphine Meillet, ki je povedala, da je Depardieujevo spremljevalko prvi potisnil fotograf. "Fotograf me je sunil ter se z roko dotaknil mojega trupa in prsi. V tem trenutku, ko podajam pritožbo, še vedno čutim bolečino, bilo je zelo nasilno," je Vavrusova dejala v tožbi, ki jo je vložila na policijo. 

Njena odvetnica je dejala, da so tudi njo sprejeli v bolnišnico, vendar tam tega niso potrdili. Depardieu naj bi posredoval, ko je videl, da je fotograf napadel njegovo spremljevalko. Tiskovni predstavnik rimske policije je dejal, da trenutno preverjajo posnetke nadzornih kamer z območja. 

Gerard Depardieu se v zadnjih letih sooča z vrsto obtožb. Leta 2020 je bil obtožen posilstva, spolnega nadlegovanja in napada pa ga je obtožilo več kot deset žensk. Igralec vse obtožbe, ki so razdelile francosko javnost, zanika. Nekateri igralski kolegi so mu stopili v bran in ga podprli, drugi so se od njega oddaljili. V bran mu je stopil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Depardieuja je označil za izjemnega igralca in izpostavil domnevo nedolžnosti. Zaradi svojih besed je bil deležen kritik dela politike in feminističnih skupin. 

Italijanskega fotografa Rina Barillarija pogosto imenujejo kralj paparacev. | Foto: Profimedia Italijanskega fotografa Rina Barillarija pogosto imenujejo kralj paparacev. Foto: Profimedia

Preberite tudi:

Gerard Depardieu
Trendi Proti igralcu Depardieuju nova obtožba spolnega napada
Gerard Depardieu
Trendi Macron ne obžaluje, da je stopil v bran Depardieuju
Gerard Depardieu
Trendi Podporniki obsodili linč, s katerim se sooča igralec
Ne spreglejte