Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2020,
9.55

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

3

Natisni članek

obtožba posilstvo Cuba Gooding Jr.

Sreda, 19. 8. 2020, 9.55

3 leta, 8 mesecev

Oskarjevec Cuba Gooding Jr. obtožen dvojnega posilstva #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

3

Cuba Gooding Jr. je še eden v vrsti igralcev, ki so v zadnjem obdobju obtoženi spolnega napada ali posilstva. On naj bi svojo žrtev napadel leta 2013 v hotelski sobi in jo dvakrat posilil.

Slavni ameriški igralec in oskarjevec Cuba Gooding Jr. se je moral zaradi obtožnice, ki ga bremeni posilstva, že oglasiti na sodišču. 

Tega ga obtožuje neimenovana ženska, ki naj bi jo Gooding avgusta 2013 spoznal v nekem newyorškem baru in jo nato povabil še na pijačo v bližnji hotel. Peljal jo je do svoje sobe, kjer se je hotel preobleči, naj bi ji dejal. Ker je zaklenil sobo, prižgal glasbo in se začel slačiti, naj bi hotela oditi, a ji ni dovolil. Začel jo je otipavati, pri čemer naj bi mu večkrat rekla "ne". 

Žrtev pravi, da jo je posilil, pri čemer ni uporabil kondoma, odšel v kopalnico in se vrnil ter jo prisilil še v analni spolni odnos. Nato je ženska počakala, da je zaspal, in zapustila hotelsko sobo. 

Igralčev odvetnik Mark Jay Heller je v imenu Goodinga vse skupaj ostro zanikal in poudaril, da gre "očitno za izmišljeno obtožbo", saj ženska posilstev ni prijavila policiji, poleg tega pa po sedmih letih nima dokazov za dejanji.

Cuba Gooding Jr. je moral zaradi obtožbe o posilstvu že na sodišče. | Foto: Reuters Cuba Gooding Jr. je moral zaradi obtožbe o posilstvu že na sodišče. Foto: Reuters

Njegov odvetnik pravi, da je igralec nedolžen. | Foto: Reuters Njegov odvetnik pravi, da je igralec nedolžen. Foto: Reuters

Gooding je še eden v vrsti obtoženih zvezdnikov

Sicer pa to ni prvič, da se mora 52-letni zvezdnik na sodišču zagovarjati zaradi prestopkov, povezanih z ženskami. Spolnega napada ga obtožuje vsaj 22 žensk, oktobra lani se je za nedolžnega izrekel za šest obtožb. Postopek glede tega še ni razrešen.

Gooding je tako še eden od zvezdnikov, proti katerim je bila v zadnjem času vložena obtožnica za posilstvo ali spolni napad. Nazadnje tudi proti igralcu Dannyju Mastersonu, ki ga najbolje poznamo po vlogi v seriji Oh, ta sedemdeseta, mednarodno znanemu didžeju Ericku Morillu, očitki o spolnem napadu pa so aprila letos leteli tudi na kandidata za ameriškega predsednika Joeja Bidna.

Spolnih prestopkov ga je obtožilo že več žensk. | Foto: Reuters Spolnih prestopkov ga je obtožilo že več žensk. Foto: Reuters

Gooding velja za cenjenega hollywoodskega igralca, ki je za vlogo v filmu Jerry Maguire leta 1997 dobil oskarja, občinstvo pa ga pozna tudi po vlogah v filmih Zadnji dobri možje (1992), Bolje ne bo nikoli (1997), Pearl Harbor (2001),  Batler (2013) in Selma (2014).

Preverite tudi:

Erick Morillo
Trendi Spolnega napada obtožen tudi slavni didžej Erick Morillo
Danny Masterson
Trendi Zvezdnik serije Oh, ta sedemdeseta obtožen posilstva treh žensk
Ne spreglejte