Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2013,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novo mesto Dolenjski muzej

Torek, 18. 6. 2013, 10.07

8 let

Novomeški poletni večeri letos usmerjeni k mladim družinam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Novem mestu se v soboto začenja niz približno 20 kulturnih prireditev, ki bodo na prizoriščih v mestnem jedru potekale do konca avgusta.

Za razliko od minulih let so se letos v Novem mestu osredotočili na manjše, intimnejše in cenejše prireditve, s katerimi bi radi v mestno jedro privabili različne obiskovalce in predvsem mlade družine.

Svetovalka za kulturo Mestne občine Novo mesto Sandra Boršić je povedala, da bodo pretežno literarno in tudi glasbeno obarvane prireditve potekala pod pokroviteljstvom novomeške občine, ki je v ta namen prispevala 20.000 evrov, drugi, manjši del stroškov pa bodo pokrili različni prireditelji.

Niz prireditev, ki jih bo v soboto zvečer na vrtu Dolenjskega muzeja uvedel nastop novomeškega mešanega pevskega zbora Pomlad, bo potekal pod krovnim vodstvom novomeške Založbe Goga. Ta z njimi nadaljuje prireditveno zasnovo, ki jo je lani oblikovala v okviru sodelovanju pri projektu Evropska prestolnica kulture 2012, je pojasnila Boršićeva.

S poletnimi prireditvami bodo skušali oživiti tudi določene manj obiskane oziroma skrite kotičke mesta. V času večjih prireditev, katerih obisk bo z izjemo uvodnega koncerta brezplačen, bo zgornji del novomeškega Glavnega trga zaprt za avtomobilski promet, je dodala svetovalka.

Med prireditvami je Boršićeva navedla literarne večere, poulično gledališče, prireditve za otroke, številne delavnice, koncerte skupin Čompe, Fake Orchestra in Moveknowledgement, manjše gledališke in lutkovne predstave ter Noč na Krki - tradicionalno zaključno prireditev Novomeških poletnih večerov.

Večina prireditev, s katerimi bi radi okrepili tudi identiteto novomeškega mestnega trga, bo potekala ob četrtkih in sobotah, njihovo osrednje prizorišče pa bo terasa pred Knjigarno Goga, je še povedala Boršićeva.

Ne spreglejte