Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
28. 2. 2019,
18.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

Natisni članek

nagrade Facebook Lady Gaga

Četrtek, 28. 2. 2019, 18.35

5 let, 1 mesec

Na Facebooku je obstajala skupina: Lady Gaga, nikoli ne boš slavna #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17
Lady Gaga | Lady Gaga, katere pravo ime je Stefani Germanotta, je nekoč med sošolci veljala za netalentirano dekle, ki ji ne bo nikoli uspelo. | Foto zajem zaslona

Lady Gaga, katere pravo ime je Stefani Germanotta, je nekoč med sošolci veljala za netalentirano dekle, ki ji ne bo nikoli uspelo.

Foto: zajem zaslona

Med sezono podelitve hollywoodskih nagrad je na splet pricurljala stara skupina na Facebooku, katere glavno sporočilo je bilo, da Lady Gaga ne bo nikoli slavna. Zvezdnica je že zdavnaj vsem pokazala svoje, po osvojitvi oskarja pa se ji še bolj smeji.

Če kdo, lahko Lady Gaga reče, da se je leto 2019 zanjo začelo neverjetno in nepozabno. V dveh mesecih je zahvaljujoč filmu Zvezda je rojena, za katerega je napisala pesem Shallow, osvojila zlati globus, bafto, dva grammyja in oskarja ter še nagrado filmskih kritikov.

Za Shallow je dobila oskarja ... | Foto: Getty Images Za Shallow je dobila oskarja ... Foto: Getty Images

... dva grammyja (tretjega za pesem Joanne) ... | Foto: Getty Images ... dva grammyja (tretjega za pesem Joanne) ... Foto: Getty Images

... in med drugim tudi zlati globus. | Foto: Getty Images ... in med drugim tudi zlati globus. Foto: Getty Images

Vse to je osvojilo dekle, za katero so njeni sošolci nekoč govorili, da ne bo nikoli slavna. V ta namen so celo ustvarili skupino na Facebooku. Profilna slika skupine je bila prečrtana fotografija Stefani Germanotte (pravo ime Lady Gaga), čez njo pa napis: "Talentirana? Ne."

Tudi v intervjuju za Cosmopolitan leta 2010 je sama razkrila, da celo njen (nekdanji) fant ni verjel vanjo: "Rekel mi je, da mi ne bo nikoli uspelo, da ne bom nominirana za grammyja, da ne bom imela nobene uspešnice in da upa, da mi spodleti."

Film Zvezda je rojena je režiral Bradley Cooper, ki si je za glavno igralko zaželel prav Lady Gaga. | Foto: Getty Images Film Zvezda je rojena je režiral Bradley Cooper, ki si je za glavno igralko zaželel prav Lady Gaga. Foto: Getty Images

"Ne gre za zmage, gre za to, da ne obupaš"

Lady Gaga jim je že pred leti pokazala svoje in jim zaprla usta, po nedeljski podelitvi oskarjev pa je dokončno dokazala, da se tisti, ki se zadnji smeje, najslajše smeje.

Zdaj je namreč prva ženska, ki ji je v eni sami sezoni podelitve prestižnih hollywoodskih nagrad uspelo osvojiti vse najpomembnejše nagrade. Vse to pa je dosegla s trdim delom, je poudarila v zahvalnem govoru na Oskarjih:

"Če ste doma, sedite na kavču in gledate tole, vam lahko samo rečem, da je to trdo delo, trdo sem delala dolgo časa. Ne gre za zmage, gre za to, da ne obupaš. Če imaš sanje, se bori zanje," je čustveno dejala in za konec dodala: "Ne gre za to, kolikokrat te zavrnejo ali kolikokrat padeš, gre za to, kolikokrat vstaneš, si pogumen in nadaljuješ."

Glasbenica je pesem Shallow, za katero je prejela vse te nagrade, napisala v sodelovanju z Markom Ronsonom, Andrewom Wyattom in Anthonyjem Rossomandom.

Preverite tudi:

Lady Gaga, Bradley Cooper
Trendi Lady Gaga spregovorila o "zaljubljenosti" v Bradleyja #video
Lady Gaga, Bradley Cooper
Trendi Po Oskarjih vsi govorijo o nastopu Lady Gaga in Bradleyja Cooperja #video
Ne spreglejte