Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2019,
19.08

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Kevin Spacey spolna zloraba Hollywood tožba

Petek, 5. 7. 2019, 19.08

4 leta, 9 mesecev

Moški, ki naj bi ga otipaval Spacey, odstopil od tožbe proti igralcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Kevin Spacey | Igralec Kevin Spacey se je januarja letos v omenjeni zadevi pred sodiščem izrekel za nedolžnega. | Foto Reuters

Igralec Kevin Spacey se je januarja letos v omenjeni zadevi pred sodiščem izrekel za nedolžnega.

Foto: Reuters

Moški, ki je trdil, da ga je ameriški igralec Kevin Spacey kot najstnika v Nantucketu leta 2016 spolno nadlegoval, je odstopil od civilne odškodninske tožbe proti hollywoodskemu zvezdniku. Kaj je razlog za odstop od tožbe, odvetnik domnevne žrtve spolnega nasilja ni pojasnil. Ameriški mediji imena moškega ne objavljajo, gre pa za sina nekdanje voditeljice na lokalni televiziji v Bostonu.

Odvetnik tožnika, ki je bil v času domnevnega otipavanja star 18 let, Michael Garabedian razloga za odstop od tožbe ni pojasnil. Sin nekdanje bostonske televizijske voditeljice Heather Unruh je trdil, da ga je ameriški igralec Kevin Spacey opijal s pivom in žganimi pijačami, čeprav tega do 21. leta starosti praviloma ne bi smel uživati. To se je dogajalo v baru in restavraciji Club Car, kjer je fant delal.

Kevin Spacey
Trendi Kevin Spacey zanika otipavanje najstnika #video

Moški bi lahko z igralcem sklenil zaupno odškodninsko poravnavo

Kakšne posledice bo imel odstop od tožbe za kazensko ovadbo proti Spaceyju zaradi istega incidenta, še ni jasno. Spacey se je januarja letos v tej zadevi pred sodiščem izrekel za nedolžnega. Igralčev odvetnik Alan Jackson je sicer od začetka postopka trdil, da moški laže, da bi od Spaceyja iztožil denar.

Dokler ne bo jasnega kaj več, je lahko razlog za odstop od tožbe tudi to, da je moški s Spaceyjem sklenil zaupno odškodninsko poravnavo. V tem primeru lahko domnevna žrtev preneha sodelovati s tožilstvom, v vodo pa bi s tem lahko padel tudi kazenski pregon hollywoodskega zvezdnika.

Kevin Spacey
Trendi Kevin Spacey: Zagotovo ne bom plačal za nekaj, česar nisem storil #video

Lokalni mediji v Massachusettsu sicer poročajo tudi, da naj bi Spaceyjevi odvetniki zahtevali, da fant predloži svoj mobilni telefon, na katerem naj bi bila sporočila v korist tožene stranke. Telefona menda zdaj ni več mogoče najti. Sodnik Thomas Barrett jim je dal čas za iskanje telefona do ponedeljka.

Ne spreglejte