SiolNET. Trendi Svet znanih
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Želijo, da odstranijo Trumpovo zvezdo na Pločniku slavnih #video

0,69

termometer

Zvezdo Donalda Trumpa na znamenitem Pločniku slavnih v Los Angelesu so že tolikokrat uničili, da je mestni svet West Hollywooda soglasno izglasoval, da jo kar odstranijo s slavnega pločnika.

Zvezda na Pločniku slavnih z napisom zloglasnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je bila že tolikokrat tarča vandalov, da se je mestni svet West Hollywooda soglasno odločil, da jo odstranijo.

Nazadnje se je je lotil Austin Clay, ki se je konec julija nadnjo spravil s krampom, že leta 2016 pa jo je prav tako močno poškodoval moški, ki je trdil, da jo je želel izkopati in prodati na dražbi ter tako izkazati podporo eni od žensk, ki je Trumpa obtožila spolnega nadlegovanja. Sicer pa se ob zvezdi redno zbirajo protestniki.

r Novice Vandal s krampom uničil Trumpovo zvezdo na Pločniku slavnih

Tako je bila zvezda poškodovana pred dvema letoma, ko jo je poškodoval moški, ki jo je hotel izkopati in prodati na dražbi. Tako je bila zvezda poškodovana pred dvema letoma, ko jo je poškodoval moški, ki jo je hotel izkopati in prodati na dražbi. Foto: Reuters

"Imeti zvezdo je privilegij, ne pravica"

Čeprav Pločnik slavnih na Hollywood Boulevardu ne spada pod jurisdikcijo West Hollywooda, kar pomeni, da tamkajšnji mestni svet nima pooblastil za odstranitev zvezde, naprošajo mesto Los Angeles in hollywoodsko gospodarsko zbornico, naj ukrepa.

"Imeti zvezdo je privilegij, ne pravica," je na ponedeljkovem sestanku mestnega sveta izpostavil namestnik župana West Hollywooda John D’Amico in še dodal, da "nimaš pravice do zvezde samo zato, ker si slaven".

Trump je zvezdo dobil leta 2007 zaradi svojega resničnostnega šova Vajenec. Trump je zvezdo dobil leta 2007 zaradi svojega resničnostnega šova Vajenec. Foto: Reuters

Na sestanku so sicer upoštevali tako zagovornike kot nasprotnike odstranitve zvezde. Nasprotniki pravijo, da mora zvezda ostati, saj jo je Trump dobil, preden je postal predsednik, in nima veze z njegovo politično kariero.

Zagovorniki pa pravijo, da bo še naprej tarča vandalov, kar pomeni, da Pločnik slavnih postaja "mesto za uničevanje, ne pa prijetno zbirališče turistov".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin