SiolNET. Trendi Svet znanih
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marlenna v družbi Paris Hilton in Snoop Dogga

0

termometer

 | Foto:
Marlenna oziroma Tomaž Mihelič je na tednu mode v Milanu stkal nova poslovna sodelovanja, v prostem času pa se je zabaval s tujimi zvezdniki in manekeni.

Teden mode oziroma Fashion week je nepogrešljiv dogodek za vsako resno in uspešno modno agencijo na svetu. Tomaž Mihelič je bil tam prisoten poslovno z agencijo Immortal Model.

"Milanski teden mode je vedno zelo deloven, čeprav vsi vidijo samo zabavno stran tega posla. Nepoznavalci nimajo vpogleda v natrpan urnik, ki je sestavljen iz nenehnega tekanja po mestu, sestankovanja, ogledovanja novih kolekcij in na koncu večera še obveznega 'minglanja' na zabavah. Tam se zberejo vsi pomembneži iz modnega sveta in stkejo se poslovna sodelovanja, zbližaš se z bodočimi naročniki. Zgodbe o popivanju in drugih, tudi skrajnih oblikah užitka so individualne in jih ne gre posploševati," je malce opisal delovno vzdušje na tednu mode, ki je verjetno res drugačno, kot si nas velika večina predstavlja.

Tudi Slovenci zmoremo! Tomaž je bil navdušen, kako so v tujini uspešni nekateri slovenski posamezniki, "ki so se s trdim delom ter odrekanjem povzpeli na sam vrh ustvarjalnega modnega sveta. Vili Koderman je eden tistih frizerjev, ki se je povsem sam prebil v modno smetano in že ustvarja za same zveneče znamke, o katerih večina Slovencev le sanjari. Žal je sanjarjenje premalo za uspeh, treba je garati in premikati meje."

Meje premika tudi njegov prijatelj Dejan David Kemperl, modni poznavalec in urednik revije za moške s slogom David. Z njegovo in Vilijevo pomočjo je spoznal številne oblikovalce in zvezdnike, ki potrjujejo dejstvo, da "bolj ko si uspešen, bolj si skromen".

"Lažnive kljukce hitro prepoznajo in jih postavijo na svoje mesto. Ne tako kot pri nas, kjer so vsi vse in je lahko že vsak modni strokovnjak, maneken, modni agent."

Med zvezdami Tomaž pa se je v Milanu prvič preizkusil v ustvarjanju selfiejev s tujimi zvezdniki. "Bilo mi je zelo neprijetno, grozljivo nerodno, morda celo adrenalinsko in v klub 'selfisluts' sem se uvrstil s pomočjo mojstrice samopromocije Paris Hilton, ki naju je z Vilijem prosila, da ji v kombi zvabiva čim več manekenov. Z veseljem sva ji ustregla in še preden sva se dobro zavedla, da sva slavni razvajeni dedinji polepšala večer, sva že bila v garderobi Snoop Dogga. Dam roko v ogenj, če ni to najbolj prijazen in srčen gangster med raperji."

V družbi top modelov Spoznal je številne top modele, med njimi tudi številko ena, Seana O'Pryja, obraz neštetih kampanj in milijonarja med manekeni. "In ko izveš, da celo takšnemu zvezdniku slavni Giorgio Armani reče, da je prenizek za njegovo modno brv, se zaveš, da je modni svet poligon trenutnih navdihov in subjektivnih odločitev. Ne obstaja uravnilovka, ki bi zakoreninila pravila, po katerih bi se lahko ravnali. Močna volja, predanost in že omenjeno garanje so ključ do uspeha in prepričan sem, da se O'Pry ni kaj dosti obremenjeval, ker je bil zavrnjen," sklene svoje opisovanje sveta mode slovenski poznavalec Tomaž Mihelič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin