SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborske ulice bo konec avgusta preplavila poezija

1

termometer

 | Foto:
Mariborske ulice bo konec avgusta s poezijo oživil projekt Mladinskega kulturnega centra (MKC) Poezija na mestnih ulicah.

Po mestu bodo namreč izobesili plakate z verzi devetih uveljavljenih mariborskih pesnikov in tako poskušali približati poezijo in avtorje širšemu krogu ljudi. Poezija na plakatih že četrto leto Plakati formata 1,4 krat dva metra bodo od 30. avgusta do 8. septembra viseli na 20 lokacijah v središču mesta. Avtor projekta, ki bo letos potekal že četrto leto zapored, je Nino Flisar. Tokrat je k sodelovanju povabil pesnike Eriko Vouk, Andreja Brvarja, Danico Križanič Müller, Boruta Gombača, Željka Perovića, Petro Kolmančič, Vesno Spreitzer, Jana Šmarčana in Lučko Zorko.

"Nekako v navado nam je prišlo, da na plakatnih mestih gledamo najave dogodkov ter oglaševanje raznih storitev in izdelkov, vse premalo pa je ta mestni prostor namenjen drugim in drugačnim vsebinam," je pojasnila koordinatorka programa MKC Črke Petra Kolmančič in dodala: "Zakaj bi ta 'agresivni medij', ki se mu človek v mestu ne more izogniti, bil uporabljan zgolj za komercialne in promocijske vsebine, ne pa tudi umetniške?"

Sodobni urbani življenjski vzorci Flisar je, kot je zapisal v sporočilu za javnost, izbral raznoliko poezijo, namenoma tudi kar nekaj pesmi, ki tematizirajo sodobne urbane življenjske vzorce s svojimi značilnostmi in predvsem stranpotmi. "Želim si, da se ljudje zamislijo, da razmišljajo o svojem življenju in okolju, v katerem živijo, da kdaj pa kdaj podvomijo v kake stvari, jih pogledajo z drugega zornega kota, so do njih kritični."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin