Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2021,
20.52

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

rojstni dan Ricky Martin

Petek, 24. 12. 2021, 20.52

2 leti, 3 mesece

Kralj latino popa Ricky Martin praznuje abrahama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Ricky Martin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Avtor uspešnic Livin' La Vida Loca in She Bangs bo na božični večer dopolnil 50 let. Da, prav ste slišali. Kralj latino popa je na tem planetu že pol stoletja in zdi se, da je v najboljšem obdobju svojega življenja. 

Ricky Martin je kariero začel s svojim pravim imenom Enrique Martin Morales. Že od malega je nastopal v različnih reklamah, pri 11 letih pa se je pridružil portoriški fantovski skupini Menudu, ki je bila v poznih 80. in začetku 90. let ena najbolj znanih najstniških latino skupin.

Ko je zapustil skupino, se je preselil v Mehiko in postal del telenovele Alcanzar una estrella II, nato pa začel samostojno glasbeno kariero. Leta 1991 je izšel njegov debitantski album Ricky Maritn, ki je zbral več kot pol milijona prodanih izvodov. 

Od začetka svoje solo kariere leta 1991 je Ricky Martin prodal več kot 70 milijonov albumov, s čimer je postal eden najbolje prodajanih izvajalcev latino glasbe vseh časov. | Foto: Reuters Od začetka svoje solo kariere leta 1991 je Ricky Martin prodal več kot 70 milijonov albumov, s čimer je postal eden najbolje prodajanih izvajalcev latino glasbe vseh časov. Foto: Reuters

Zaslovel z uspešnico Livin' La Vida Loca

Prvo nominacijo za grammyja je dobil za četrto ploščo Vuelve, obenem pa tudi povabilo za nastop na podelitvi, s katere je odšel s kipcem za najboljši latino pop album.

Po štirih albumih v španščini, s katerimi je že dosegel komercialni uspeh v Latinski Ameriki, Evropi in Aziji, je leta 1999 s prvo ploščo v angleščini, ki jo je ponovno poimenoval Ricky Martin, meril predvsem na ameriško občinstvo. Skladba Livin' La Vida Loca se je povzpela na vrhove lestvic v več državah in je do danes ostala njegova največja uspešnica.

Predan partner in oče štirih otrok

Pesem je obveljala za začetek preboja latino popa v angleška govorna okolja z izvajalci, kot so Jennifer Lopez, Enrique Iglesias in Shakira

Tako kot v karieri gre Rickyju Martinu dobro tudi v zasebnem življenju. Aprila 2016 se je začel videvati s sirsko-švedskim slikarjem Jwanom Yosefom, s katerim sta se čez sedem mesecev zaročila. Januarja 2018 je sledila poroka, decembra istega leta pa se jima je s pomočjo nadomestne matere rodila hčerka Lucíe Martin-Yosef. Leta 2019 je pevec sporočil, da s partnerjem pričakujeta drugega skupnega otroka. Oktobra sta se razveselila sina Renna Martina-Yosefa.

Ricky Martin na rdeči preprogi s svojima dvojčkoma | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ricky Martin na rdeči preprogi s svojima dvojčkoma Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ricka Martin ima sicer od prej še dvojčka, danes 12-letna Mattea in Valentina.

Preberite še:

Cardi B
Trendi Nenavadno darilo: raperka svojemu možu podarila ček za dva milijona dolarjev
Christina Aguilera
Trendi Christina Aguilera svoj 41. rojstni dan proslavila gola
Britney
Trendi Končno svobodna Britney praznuje 40. rojstni dan
Ne spreglejte