SiolNET. Trendi Svet znanih
1,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Komedija, kakršne v Sloveniji še ni bilo

1,31

termometer

Optimisti
Foto: Sebastjan Oblak

Trije znani slovenski igralci in komiki so prvič združili moči in pripravili "prvo digitalno komedijo pri nas, v kateri je prav vse mogoče in pri kateri je vsak sedež v prvi vrsti".

"Razumljivo je, da ne moremo biti v gledališču, na koncertih, stadionih, a nobena naravna nadloga nam ne bo preprečila, da bi se imeli fajn in se režali skupaj. Poudarjam - skupaj. Mogoče ne ravno v istem prostoru, vsekakor pa na istem dogodku, ob istem času, v živo. Ne le kot ustvarjalec, tudi kot gledalec pogrešam komedijo v živo in na vse kriplje smo se trudili najti način, da bi to spet lahko počeli," je o novem projektu, ki ga pripravlja, povedal igralec in TV-voditelj Lado Bizovičar.

Lado Bizovičar Lado Bizovičar Foto: Sebastjan Oblak

Tokrat je združil moči z legendarnim igralcem Janezom Hočevarjem - Rifletom in komikom Goranom Hrvaćaninom (morda ga bolje poznate pod imenom Gojko Ajkula). Skupaj so pripravili komedijo Optimisti, ki bo imela format, edinstven za slovenski prostor.

Janez Hočevar - Rifle Janez Hočevar - Rifle Foto: Sebastjan Oblak

Interaktivna spletna predstava

Predstava bo potekala v živo prek spleta, toda komunikacija ne bo enostranska, ampak bodo v njej lahko sodelovali tudi gledalci, vplivali na glavne junake, jim dajali predloge ali preprosto komentirali njihov videz - vse to v varnem zavetju ob domačih računalniških ali televizijskih ekranih.

Goran Hrvaćanin Goran Hrvaćanin Foto: Sebastjan Oblak

Mejnik v slovenski industriji zabave?

"Takšne produkcije se pri nas ni lotil še nihče, zato predstavlja velik izziv za vse vpletene," so sporočili iz SiTi Teatra BTC Ljubljana, pod okriljem katerega je predstava nastala, "z njo želimo v času vsesplošne prepovedi prireditev ponuditi novo interaktivno izkušnjo zabave, ki bo iz varnega zavetja doma dostopna najširši publiki. Na dolgi rok pa morda predstavlja celo mejnik v slovenski industriji zabave."

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin