Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
18. 1. 2018,
10.39

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

Natisni članek

Kevin Spacey spolno nadlegovanje preiskava policija

Četrtek, 18. 1. 2018, 10.39

6 let, 3 mesece

Oglasil se je še en moški, ki ga je igralec spolno nadlegoval

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

Kevin Spacey | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Oglasil se je še en moški, ki trdi, da ga je zvezdnik nadlegoval leta 2005. Gre že za tretjo pritožbo spolnega napada Kevina Spaceyja, ki jo preiskuje londonska policija.

"13. decembra smo prejeli pritožbo, da je moški spolno napadel drugega moškega leta 2005 v Westminstru," je za britanski Independent povedal predstavnik londonske policijske postaje Scotland Yard.

Pri policiji niso hoteli razkriti, ali gre za Kevina Spaceyja, so pa potrdili, da gre za moškega, proti kateremu so že dobili enake pritožbe za incidenta v Londonu v letih 2005 in 2008. Prvi se je oktobra lani oglasil Anthony Rapp, sledilo pa je še več pritožb. Med drugim se je oglasil nekdanji zet norveškega kralja Ari Behn. V radijski oddaji je razkril, da ga je zvezdnik nadlegoval po nekem dogodku, ki ga je vodil leta 2007.

Poleg britanske policije so preiskavo proti Spaceyju sprožili tudi ameriški preiskovalni organi.

Od škandalov se zvezdnik (še) ni pojavil v javnosti. | Foto: Getty Images Od škandalov se zvezdnik (še) ni pojavil v javnosti. Foto: Getty Images

Zoper Spaceyja več kot 20 pritožb

Pri londonskem gledališču The Old Vic so potrdili, da so zoper Spaceyja prejeli 20 pritožb in osebnih izpovedi o tem, da naj bi se zvezdnik med letoma 2004 in 2015, ko je tam deloval kot umetniški direktor, neprimerno vedel do igralcev. Gledališče je ob tem podalo tudi javno izjavo in se v njej opravičilo, ker niso "ustvarili kulture, v kateri bi se ljudje počutili varno spregovoriti".

Kmalu po prvih obtožbah je Spacey dobil odpoved sodelovanja pri uspešni seriji Hiša iz kart, izrezali so ga iz filma Ves denar sveta in njegove prizore na novo posneli z igralcem Christopherjem Plummerjem, na dan pa so prišle tudi obtožbe rasizma.

Spacey na snemanju Hiše iz kart ni hotel "črnuhov"

58-letnega igralca je kmalu po škandalu zapustil njegov agent, Kevin pa še vedno vztraja, da se ne spominja incidentov, se je pa opravičil. Dodal je, da hodi na zdravljenje, a ni razkril, kakšno.


Preberite:

Ne spreglejte