Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
8.26

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

gej homoseksualec afera Hollywood spolno nadlegovanje Kevin Spacey

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 8.26

6 let, 5 mesecev

Kevin Spacey v opravičilu za spolni napad razkril, da je gej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Kevin Spacey | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hollywoodski zvezdnik Kevin Spacey se je v luči afere Weinstein, ki pretresa ameriško filmsko industrijo, znašel pod plazom obtožb, da je na eni od zabav pred več kot 30 leti poskušal zapeljati 14-letnega otroškega igralca. 58-letni Spacey se je za svoje dejanje opravičil, hkrati pa je na Twitterju prvič potrdil govorice, da je homoseksualec.

Igralec Anthony Rapp, trenutno najbolj znan po vlogi v TV-seriji Star Trek: Discovery, je hollywoodskega igralca Kevina Spaceyja obtožil, da ga je kot 14-letnega fanta na eni od zabav pred 32 leti poskušal zapeljati in spraviti v posteljo.

"Zavedal sem se, da Spacey od mene hoče seks"

V intervjuju za tabloid BuzzFeed je 46-letni Rapp razkril, da je Spacey omenjeno zabavo organiziral v svojem stanovanju. Ob koncu zabave je prišel v spalnico, kjer je Rapp sedel na robu postelje.

"Zgrabil me je tako, kot ženin odnese nevesto čez prag. To mi ni bilo všeč, gnusilo se mi je. Bil sem šokiran, spraševal sem se, kaj za vraga se dogaja. In kar naenkrat je ležal na meni," se spominja Rapp, ki je po dogodku zapustil zabavo.

"Skušal me je zapeljati. Zavedal sem se, da hoče od mene seks," se spominja igralec iz serije Star Trek: Discovery.

Rapp je dejal, da ga je Spacey poskušal zapeljati kot 14-letnega fanta. | Foto: Reuters Rapp je dejal, da ga je Spacey poskušal zapeljati kot 14-letnega fanta. Foto: Reuters

Zvezdnik serije Hiša iz kart se je opravičil za svoje dejanje

Spacey, ki je bil v času domnevnega incidenta star 26 let, se je za svoje neprimerno obnašanje mlajšemu igralskemu kolegu že opravičil. Na Twitterju je med drugim zapisal, da se srečanja z Rappom ne spominja, vendar pa je bil ob njegovi izkušnji tudi sam zgrožen.

"Srečanja se iskreno ne spomnim, zgoditi se je moralo pred več kot 30 leti. Če sem se obnašal, tako kot je igralec opisal, mu zaradi svojega globoko alkoholiziranega stanja dolgujem iskreno opravičilo," je zapisal 58-letni zvezdnik serije Hiša iz kart. Hkrati je Spacey dodal, da mu je žal, da je moral Rapp "vsa ta leta živeti z neprijetnimi čustvi". 

Priznal, da je imel razmerja z moškimi in da živi kot homoseksualec

Hkrati se je Spacey v svojem zapisu odzval tudi na govorice, da je v preteklosti imel razmerja tako z ženskami kot tudi z moškimi.

"Vem, da so se v javnosti pojavile govorice o meni, še dodatno pa sem jih podžigal, ker sem bil tako zaščitniški do svoje zasebnosti. Vendar pa ti, ki so mi najbližji, že dolgo vedo, da sem imel razmerja tako z moškimi kot z ženskami," je zapisal Spacey.

"Celo življenje sem imel romantične odnose z moškimi, zdaj sem se odločil, da bom odkrito živel kot homoseksualec. S tem želim opraviti odprto in iskreno," je sporočil igralec.

Kevin Spacey je na Twitterju prvič odkrito priznal, da zadnja leta živi kot homoseksualec. | Foto: Reuters Kevin Spacey je na Twitterju prvič odkrito priznal, da zadnja leta živi kot homoseksualec. Foto: Reuters

Obtožbe na račun Spaceyja po izbruhu afere Weinstein

Rapp se je odločil, da bo zgodbo o neprimernem vedenju Spaceyja delil po izbruhu afere Weinstein, ki je v zadnjih tednih globoko pretresla hollywoodsko filmsko industrijo. Nekdanjega hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina je namreč več kot 50 žensk obtožilo različnih oblik spolnega nadlegovanja, nekatere tudi posilstva. Weinstein omenjene obtožbe sicer zanika.

Obtožbe na račun hollywoodskega producenta so v ameriški javnosti sprožile razprave o spolnem nadlegovanju v hollywoodski industriji in spodbudile uporabnike družbenih omrežij, da so v svojih objavah odkrito spregovorili o spolnih zlorabah.

Ne spreglejte