Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

princ Charles Aleksandar Vučić

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 14.38

8 let

Karađorđevići ne smejo na večerjo s princem Charlesom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ker ni plačal računa za elektriko, princ Aleksandar Karađorđević ni povabljen na kraljevsko večerjo.

Obisk britanskega prestolonaslednika Charlesa in njegove žene Camille v državah zahodnega Balkana je v Srbiji poskrbel za škandal kraljevskih razsežnosti.

Princ Aleksandar Karađorđević je namreč užaljen, ker ga je srbski premier Aleksandar Vučić črtal s seznama gostov na večerji, ki jo prirejajo v čast britanskemu kraljevskemu paru. Karađorđević je celo najavil, da bo Srbijo tožil. Aleksandar in njegova žena Katarina sta sicer s princem Charlesom in Camillo prijatelja.

Za 70 tisoč evrov neplačanih računov za elektriko Razlog, zakaj je premier potomca srbske kraljeve družine črtal s seznama gostov, je banalen: družina Karađorđević ima za skoraj 70 tisoč evrov neplačanih računov za elektriko. "Najprej plačajte, kar dolgujete Srbiji, potem pa nas lahko tožite," je v izjavi za medije princu odgovoril premier Vučić.

Vse skupaj je še bolj smešno zaradi dejstva, da bo princ Charles Aleksandra Karađorđevića tako ali tako obiskal, saj je kraljica Elizabeta II. njegova krstna botra. V Belih dvorih, kjer prebiva družina Karađorđević, so pripravili posebno razstavo o odnosih med dinastijama, nekaj časa pa se je celo govorilo, da bosta Charles in Camilla tam prenočila.

Tečaj bontona za povabljene Srbska vlada se je priprav na gala večerjo, ki bo v četrtek, lotila zelo resno. Vseh petdeset povabljenih gostov na državno večerjo je moralo na poseben hitri tečaj lepega vedenja, da ne bi prekršili protokola, ki ga predpisuje britanska monarhija.

Tako se bodo morali gosti izogniti tradicionalnemu srbskemu pozdravu z objemanjem in trikratnim poljubljanjem, prav tako pa ne bodo smeli glasno nazdravljati in trkati s kozarci.

Ne spreglejte