Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
6. 4. 2020,
14.07

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Natisni članek

Bryan Adams Koronavirus veganstvo virus

Ponedeljek, 6. 4. 2020, 14.07

4 leta

Kanadski zvezdnik: Pravi virus ni koronavirus, ampak človek #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Bryan Adams | Bryan se je mesu in mlečnim izdelkom odpovedal že leta 1989. Vse od takrat je glasni zagovornik živali. | Foto Reuters

Bryan se je mesu in mlečnim izdelkom odpovedal že leta 1989. Vse od takrat je glasni zagovornik živali.

Foto: Reuters

Legendarni glasbenik Bryan Adams je na svojem Instagramu dal jasno vedeti, kaj si misli o novem koronavirusu in o človeštvu. 

Barbarella, Barbara Radojlovič
Trendi "Zemlja in ljudje bolj kot kdajkoli prej potrebujemo tak način prehranjevanja" #intervju

Bryan Adams ima na Instagramu prek 746 tisoč sledilcev, s katerimi večkrat deli svoje poglede na aktualno stanje po svetu, pa tudi pozive k veganskemu načinu življenja. Sam je vegan že več kot trideset let in ta odločitev je bila, kot je dejal pred nekaj leti, ena najboljših v njegovem življenju. 

Je eden od številnih zvezdnikov, ki javno govori o tem, da je veganstvo prihodnost, saj mesna industrija uničuje planet in tudi človeštvo. 

Adams je to ponovno izpostavil v eni od zadnjih objav, ko je delil ilustracije znanega britanskega ilustratorja in animatorja Steva Cuttsa

"Tukaj vidimo eno najsmrtonosnejših kug, kar jih je videl svet. Ta drugi je koronavirus," se glasi ilustracija, ob tem pa je 60-letni glasbenik še zapisal: "Ne pozabimo, da virus prihaja z mokre tržnice, kjer se živali vseh vrst prodajajo skupaj, žive ali mrtve. To se dogaja že desetletja in rezultat so ti virusi. Zaprite mokre tržnice." Zraven je dodal še ključnik #govegan.

Cutts Adamsa s svojim delom sicer večkrat navduši – pred dvema tednoma je delil tudi animacijo, ki prikazuje, kako si človek že vse od začetka lasti in uničuje vse, kar mu pride na pot. Adams je človeka poimenoval kar "najnevarnejše bitje na svetu".

Mokre tržnice so resen problem, a še kar ostajajo odprte

Da so mokre tržnice, s kakršne je prišel tudi novi koronavirus, resen problem, se zavedajo tudi na nacionalnem inštitutu za zdravje v ZDA, saj je njihov direktor Anthony Fauci v petek Kitajsko in druge države pozval, naj zaprejo te tržnice, saj se tam v umazaniji mešajo ljudje, žive živali, ribe in meso, in so zato gojišče virusov in bakterij, ki povzročajo epidemije, kot je zdajšnja pandemija novega koronavirusa. 

Fauci je dejal, da mora mednarodna skupnost prisiliti države, da zaprejo tržnice, saj je zdajšnja velika kriza neposredna posledica takšnih "nesanitarnih" tržnic, je poročala STA.

"Ne morem razumeti, da se tega ne zapre, ko imamo toliko bolezni, ki izvirajo iz takih nenavadnih prizorišč mešanja ljudi in živali. Ne vem, kaj se še mora zgoditi, preden bomo to razumeli," je povedal za televizijo Fox News. "Obstajajo države, kjer so take tržnice razširjene, in želim si, da bi preostali svet res pritisnil na države, da se to zapre."

Pisno zahtevo, naj Kitajska take tržnice zapre, je v petek veleposlaniku Kitajske v ZDA poslal tudi republikanski senator iz Južne Karoline Lindsey Graham in opozoril, da gre za vprašanje varnosti vsega sveta. Grahama je razburilo, da se je Kitajska odločila znova odpreti podobne zadeve kljub pandemiji.

Podobno meni tudi nekdanji veleposlanik ZDA v Rusiji Michael McFaul, ki je sicer odločen kritik vlade predsednika ZDA Donalda Trumpa. Zahtevo je izrazil v posebnem prispevku za Washington Post.

Ker je novi koronavirus prišel z mokre tržnice, kjer v umazaniji trgujejo z mrtvimi in živimi živalmi, številni pozivajo, da se te takoj zaprejo. | Foto: Getty Images Ker je novi koronavirus prišel z mokre tržnice, kjer v umazaniji trgujejo z mrtvimi in živimi živalmi, številni pozivajo, da se te takoj zaprejo. Foto: Getty Images

Pomembno sporočilo v času samoizolacije poslal tudi Hamilton

Poleg Adamsa se je v času pandemije oglasil tudi britanski dirkač Lewis Hamilton, ki je prav tako vegan in velik zagovornik živali ter tudi on o tem redno govori na svojih družbenih omrežjih. 

On je svojim sledilcem pred kratkim dal misliti s fotografijami pande v kletki in ob tem zapisal: "Zdaj veste, kako se počutijo živali v živalskem vrtu. Če ste ujeti doma, morda lahko zdaj bolje razumete, kaj morajo vsak dan prestajati živali v ujetništvu, njihova življenja so ustavljena za zmeraj. Prosim vas, da v prihodnje ne obiskujte živalskih vrtov ali cirkusov, saj boste s svojim dejanjem podpirali to ujetništvo."

Britanski športnik je vegan postal pred tremi leti. Za to se je odločil iz etičnih razlogov, ker noče več prispevati k trpljenju živali in onesnaževanju zemlje, za kar je v veliki meri kriva mesna industrija. | Foto: Getty Images Britanski športnik je vegan postal pred tremi leti. Za to se je odločil iz etičnih razlogov, ker noče več prispevati k trpljenju živali in onesnaževanju zemlje, za kar je v veliki meri kriva mesna industrija. Foto: Getty Images

Med zvezdniki je še več zagorovnikov rastlinskega načina prehranjevanja, med drugim teniški igralec Novak Đoković, teniška igralka Serena Williams in nekdanji bodibilder Arnold Schwarzenegger, med slovenskimi pa maneken in športnik Alen Kobilica ter pevka Jadranka Juras.

Preberite več:

Jadranka Juras
Trendi Jadranka Juras: Sem 1000-odstotno prepričana, da je prihodnost veganska #intervju #video
Arnold Schwarzenegger
Trendi Najslavnejši bodibilder raje kot meso jé rastlinsko hrano #video
Novak Đoković
Trendi Novak Đoković svoj uspeh pripisuje rastlinski prehrani #video
Serena Williams
Trendi Serena Williams hoče z veganskim usnjem rešiti planet #video
Ne spreglejte