Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2013,
20.50

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miran Rudan Daša Podržaj Eva Boto Sanja Grohar

Torek, 15. 1. 2013, 20.50

2 leti, 9 mesecev

Kako radi imajo sneg znani Slovenci?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sneg je tema domala vseh pogovorov zadnje tri dni in snežne težave očitno niso prizanesle niti znanim Slovencem.

Manekenka in udeleženka resničnostnega šova Paradise Hotel, ki ga lahko ponovno spremljate na Planet TV, Anastazija Lavtar živi v Križah pri Tržiču, kjer je zapadlo veliko snega. "Joj, ne maram snega, ne maram, ne maram, ne maram," nam je povedala in vse skupaj podkrepila še s stavkom: "Ravnokar sem končala dve uri premetavanja snega po dvorišču. Živim s starimi starši in tako sem jaz tista, ki je morala prijeti za lopato. Saj ne rečem, fitnes je bil dober in zastonj, a vseeno, kar malo preveč ga je," se je zasmejala Anastazija, ki snega in zime nikoli ni marala. "Že od mladih nog sem se večinoma samo sankala, smučanje me nikoli ni pritegnilo. Rajši imam kakšen topel kraj, Kostarika bi bila recimo odlična izbira," se je še zasmejala.

Pevec Miran Rudan je imel sneg najraje v otroštvu, ko se je pri mami v Krškem kaj hitro naučil smučati. "Po moji nesreči pred 13 leti sem postal popolni lev, kar sem tudi po horoskopu. Veliko raje imam vročino kot sneg, tudi na smučanje se več ne odpravim. Preprosto je postalo tako, da zimo preživim, poletja se pa veselim," nam je zaupal Miran, ki pa se zaveda, da ga snežne radosti kmalu spet čakajo. "Zdaj ko bosta oba fanta dovolj velika, bomo seveda skupaj hodili na sankanje in smučanje, upam pa, da mi bosta kmalu lahko pomagala tudi pri delu z lopato, ki ga je bilo v preteklih dveh dneh kar precej," je povedal Miran.

Tudi manekenka in mlada mamica Daša Podržaj ima raje poletje kot zimo, a tudi v zimskih mesecih zna uživati. "Zdaj je Kris še premajhen, da bi lahko dojel razsežnosti snega, je pa zanj ta bela, mrzla stvar zelo zanimiva," se zasmeji Daša, ki je pozimi, zdaj ko je mamica, tudi veliko bolj previdna. "Zanimivo je, da sem se zalotila, da veliko bolj previdno vozim, zdaj ko je na cestah sneg, pa sploh. Odgovornost do tega, da te doma čaka otrok, je očitno tako velika, da spreminja moje navade, če je mogoče, se izognem temu, da greva s Krisom v takem vremenu na cesto," je zimske občutke opisala Daša.

Mis osebnosti za mis Zemlje Slovenije Jinny Ribič pa nam je povedala, da je že od otroštva nora na sneg. "Smučanje, sankanje, vožnja z lopato in še kaj. Vse to imam rada. In če upoštevate to, da sicer mraza ne maram in da me lahko zebe tudi poleti, potem morate vedeti, kako rada imam sneg," nam je povedala Jinny, ki se ji pozimi, ko zapade sneg, izpolni še ena želja. "Ko zapade sneg in ko se zvečeri, je tako lepo. Takrat se toplo napravim in grem na sprehod. Vse je tiho, mirno in to me sprošča, v tem uživam. To so občutki, ki jih ne bi zamenjala za nič na svetu, zato priznam: zdaj ko sneži, sem zelo srečna."

Pevka Sanja Grohar ima sneg rada že od nekdaj. "Pa kaj potem, če je mraz. Se pa človek bolj toplo obleče," se zasmeji Sanja, ki je od nekdaj zaljubljena v zimo, saj pozimi pride na vrsto zanjo najlepši čas. "Božični čas in novoletno praznovanje sta zame zakon," pravi Sanja. "Želim si, da bi vsi tako uživali v snegu kot jaz. Romantično je pogledati skozi okno, ko je vse zasneženo. Prav nič hudega mi ni, ko je treba očistiti avto, saj sem očitno, ne glede na to, da imam sicer rada tudi poletje, velik romantik. Žal mi je le, da se nikoli nisem naučila prav dobro smučati, ampak se pa rada sankam in še iz otroških let odlično obvladam drsanje po zadnjici," se je zasmejala Sanja, ki je pred leti napisala celo pesem z naslovom Ko sneži.

Najmlajša med zaslišanimi, pevka Eva Boto, pravi, da sicer ne mara mraza, a je zima vseeno priljubljen čas. "Zdaj ravno delam izpit za avto, tako da je sneg, ki je padel, kar velika tegoba, sicer pa so se mi pozimi zgodile same lepe stvari v življenju," je povedala Eva, ki jo je to zimo zmotila tudi bolezen. "No, po pravici povedano, je prišla malo tudi prav, saj je tako moral oče, kot edini moški pri hiši, sam razkazovati svoje mišice pri kidanju snega," je povedala Eva.

Ne spreglejte