Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 5. 2018,
9.27

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

princ Harry Meghan Markle dieta hujšanje smoothie

Četrtek, 10. 5. 2018, 9.27

6 let, 2 meseca

Je to dieta, na katero prisega kraljevi par?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,50

1

princ harry | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Britanski princ Harry je v zadnjih tednih izgubil kar nekaj kilogramov. Glavni krivec za to naj bi bila njegova zaročenka Meghan Markle, ki je spremenila njegove prehranjevalne navade. Princ zdaj menda prisega na dieto, v kateri prevladujejo veganski smoothieji in morska hrana.

Časi, ko je mlad britanski princ jedel pice, hamburgerje, ocvrt krompirček in drugo kalorično hrano, so očitno mimo. Tik pred poroko je na strogi dieti, pogosto pa obiskuje tudi prestižno telovadnico v mestu Chelsea, kjer letna članarina stane devet tisoč evrov, poroča Hello Magazine.

Fitnes, kjer princ trenira, je znan po promoviranju prav posebne diete, ki sta jo sestavila nutricionista Aidan Goggins in Glen Matten. Pred dvema letoma sta izdala tudi knjigo z naslovom The Sirtfood Diet Book, ki je bila v Angliji velik hit.

Časi, ko je britanski princ jedel kalorično hrano, so menda mimo. | Foto: Getty Images Časi, ko je britanski princ jedel kalorično hrano, so menda mimo. Foto: Getty Images Dieta, ki jo promovirata in ki naj bi se je tik pred poroko držal tudi princ Harry, temelji na pozitivnih učinkih polifenolov, ki jih najdemo v surovi zelenjavi in sadju ter zelenem čaju. Dieta pa je sestavljena iz dveh faz.

Prva faza je nekakšno razstrupljanje, ki traja sedem dni, temu sledi dolgoročno prilagojeno prehranjevanje. Sedemdnevno razstrupljanje poteka v dveh korakih – v prvih treh dneh je vnos kalorij omejen na tisoč dnevno. Na dan se zaužije tri s polifenoli bogate smoothieje in en glavni obrok. Ta prva faza je zelo intenzivna, spodbudila pa naj bi izgorevanje maščob v telesu. V drugi fazi razstrupljanja, ki traja štiri dni, se vnos kalorij poveča na 1.500 dnevno, oseba lahko zaužije dva glavna obroka in dva zelena smoothieja.

Seveda pa je treba tudi glavne obroke sestavljati premišljeno. Priporočljivo je izbrati rakce, polenovko ali katero drugo ribo, zraven pa jesti veliko pečene ali kuhane zelenjave. Občasno se na krožniku znajdejo tudi ogljikovi hidrati, a  čim bolj zdravi, kot so na primer ajdovi rezanci.

Spremenjenega načina prehranjevanja in rednih treningov pa se navajajo tudi v resničnostnem šovu The Biggest Loser Slovenija, ki ga lahko na Planet TV spremljate od torka do petka ob 21.05.
Tekmovalci šova The Biggest Loser Slovenija se bodo danes podali v kamnolom na lov za zlatimi tablicami. Ne le napet izziv, tudi napeto ozračje bo pošteno pretreslo njihove odnose. Bosta pa ta dan vesela predvsem dva tekmovalca, ki bosta deležna prav posebnega presenečenja, ki ju bo ganilo do solz. Izvedeli bomo tudi, kako se zabavajo fantje in v čem uživajo dekleta. Preverite že nocoj v oddaji The Biggest Loser Slovenija.
Ne spreglejte