Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2023,
13.49

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

zloraba otrok spolna zloraba igralka Francija

Sreda, 6. 9. 2023, 13.49

8 mesecev

Igralka razkrila, da jo je kot deklico več let spolno zlorabljal njen sorodnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Emmanuelle Beart | Zloraba se je začela, ko je bila igralka stara komaj deset let, in se nadaljevala do njenega 14. leta.  | Foto Guliverimage

Zloraba se je začela, ko je bila igralka stara komaj deset let, in se nadaljevala do njenega 14. leta. 

Foto: Guliverimage

Francoska igralka Emmanuelle Beart, ki je zaslovela v filmu Misija: Nemogoče (Mission: Impossible) iz leta 1996, je razkrila, da jo je kot deklico štiri leta spolno zlorabljal eden od njenih sorodnikov, poroča časopis Le Monde.

Zgodbo o boleči izkušnji je opisala v dokumentarnem filmu Glasna tišina (Un silence si bruyant), ki bo v Franciji premierno prikazan 24. septembra letos.

Imena storilca v filmu ne bodo razkrili

Beartova je film režirala skupaj z Anastasio Mikovo, francosko-ukrajinsko režiserko in novinarko, ki se ukvarja s kontroverznimi temami človekovih pravic, nezakonitega priseljevanja in nadomestnega materinstva. Ta je na novinarski konferenci ob predstavitvi dejala, da imena storilca v filmu ne bodo razkrili. 

So pa potrdili, da Emmanuelle Beart ni zlorabljal njen slavni oče, pevec Guy Beart, ki je umrl leta 2015. Zloraba se je začela, ko je bila igralka stara komaj deset let, in se nadaljevala do njenega 14. leta. 

Danes 60-letna igralka je priznala, da ji sprva ni bilo prijetno govoriti o svojih grozljivih izkušnjah, vendar se je zaradi drugih žrtev odločila spregovoriti in osvetlili njihov težak boj. | Foto: Guliverimage Danes 60-letna igralka je priznala, da ji sprva ni bilo prijetno govoriti o svojih grozljivih izkušnjah, vendar se je zaradi drugih žrtev odločila spregovoriti in osvetlili njihov težak boj. Foto: Guliverimage

Da je spregovorila, so jo spodbudile druge žrtve

Konference se je prek videoklica udeležila tudi danes 60-letna igralka, ki je priznala, da ji sprva ni bilo prijetno govoriti o svojih grozljivih izkušnjah, vendar se je zaradi drugih žrtev odločila spregovoriti in osvetlili njihov težak boj. "Njihova poštenost in pogum sta me spodbudila, da sem tudi sama spregovorila," je povedala. 

V filmu, ki opisuje zgodbe več žrtev, ki so jih spolno zlorabili sorodniki, Beartova pove: "Ker moj oče, mati in prijatelji niso opazili ničesar, bi se lahko to ponavljalo. In se tudi je – kar štiri leta." 

Beartova je sicer zaigrala v več kot 60 filmskih in televizijskih vlogah ter prejela številne nagrade. Med drugim je skupaj s Tomom Cruisom nastopila v filmu Misija: Nemogoče iz leta 1996, v katerem je igrala agentko Claire Phelps, ženo agenta, ki ga igra John Voight.

V filmu Misija: Nemogoče je zaigrala skupaj s Tomom Cruisom. | Foto: Guliverimage V filmu Misija: Nemogoče je zaigrala skupaj s Tomom Cruisom. Foto: Guliverimage

Preberite tudi:

Dario Felda
Novice Minister glede spolnih zlorab na gorenjski šoli: Kot družba še nismo ustrezno ukrepali
Robert Kerštajn, nekdanji ravnatelj OŠ Prežihov Voranc Jesenice
Novice Spolne zlorabe: trener in ravnatelj Robert Kerštajn v policijski preiskavi
Nemška policija
Novice Srhljive podrobnosti smrti desetletnice: 25-letnik jo je posilil, ubil pa 11-letni deček
Ne spreglejte