Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2020,
15.07

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

1

Natisni članek

Nick Cordero COVID-19 Koronavirus zapleti

Sobota, 13. 6. 2020, 15.07

3 leta, 10 mesecev

Igralčeva pljuča uničil covid-19, a presaditev ne pride v poštev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

1

Kanadski zvezdnik Nick Cordero, ki je se je marca okužil z novim koronavirusom, še vedno bije bitko za svoje življenje. Zadnje preiskave niso dale spodbudnih izvidov, ker je trenutno fizično prešibek, tudi presaditev močno poškodovanih pljuč ne pride v poštev, je sporočila njegova žena Amanda Kloots.

Nick Cordero se v bolnišnici bori s hudimi zapleti, ki so spremljali okužbo z novim koronavirusom, že dva meseca in pol. | Foto: Getty Images Nick Cordero se v bolnišnici bori s hudimi zapleti, ki so spremljali okužbo z novim koronavirusom, že dva meseca in pol. Foto: Getty Images

Že dva meseca in pol se kanadski igralec Nick Cordero v bolnišnici bori za svoje življenje. Potem ko je po okužbi z novim koronavirusom preživel že mnogo zapletov – med drugim so mu amputirali desno nogo ter mu v srce vstavili srčni spodbujevalnik – je pred nekaj tedni staknil novo okužbo pljuč. Zadnje raziskave so zdaj pokazale, da so njegova pljuča po vsem tem v zelo slabem stanju, je prek svojega profila na Instagramu sporočila Nickova soproga Amanda Kloots.

"Dobili smo izvide CT-ja pljuč in ni videti lepo, na žalost," zadnje Amandino sporočilo o moževem stanju povzema portal People. Kljub temu ji je tokrat zdravnik rekel, naj ne obupuje. "Rekel mi je, da čeprav CT njegovih pljuč oziroma prsnega koša ni najboljši, so pljuča neverjetna in lahko delujejo, tako da moramo razmisliti o možnostih, ki jih imamo na razpolago, in moramo ga nekako okrepiti."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mega prayers for this special man right now. God continue to grant miracles.

A post shared by AK! ⭐️ (@amandakloots) on

Nick je namreč trenutno veliko prešibek, da bi prišla v poštev presaditev njegovih močno poškodovanih pljuč, je še nadalje pojasnila Amanda. "Na žalost mislimo, da Nick v tem trenutku ne bi bil kos presaditvi pljuč, ne bi je preživel. Tako da trenutno to za Nicka ne pride v poštev. A morda nekega dne, ko bo spet dovolj pri močeh, bo tudi to možno. Zdaj pa ne. Kajti ne bi preživel. Preprosto je prešibek."

Nickov boj s covid-19 se je začel konec marca, ko je zaradi pljučnice pristal v bolnišnici. Nekaj časa je preživel tudi v umetni komi, za zdaj še vedno ostaja priključen na medicinske naprave za predihavanje in prejema več zdravil. Prejšnji teden so ga zdravniki začeli poskusno zdraviti z matičnimi celicami.

Trendi Izčrpana žena razkriva: Nick se bori z novo okužbo pljuč #video
Trendi Bo zvezdnik izgubil boj s covid-19? Ženi so rekli, naj se poslovi. #video
Trendi Še zadnje upanje za igralca? Poskusili ga bodo zdraviti z matičnimi celicami. #video
Ne spreglejte