Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 6. 2021,
8.32

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

Gerhard Schröder

Sreda, 2. 6. 2021, 8.32

2 leti, 10 mesecev

Gerhard Schröder mora bivšemu svoje žene plačati odškodnino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Gerhard Schröder | Gerhard Schröder se je s Soyeon Schröder-Kim, svojo peto ženo, poročil leta 2018. | Foto Reuters

Gerhard Schröder se je s Soyeon Schröder-Kim, svojo peto ženo, poročil leta 2018.

Foto: Reuters

Nekdanji nemški kancler mora bivšemu možu svoje žene plačati 22 tisoč evrov odškodnine, ker naj bi bil kriv za razpad njunega zakona.

Sodišče v Južni Koreji je razsodilo, da mora Gerhard Schröder, nekdanji predsednik nemške zvezne vlade, plačati 30 milijonov južnokorejskih vonov (okoli 22 tisoč evrov) nekdanjemu možu njegove zdajšnje žene Soyeon Schröder-Kim.

Nekdanji mož, sicer plastični kirurg, je trdil, da je na ločitev od Soyeon leta 2017 pristal pod pogojem, da se preneha videvati s Schröderjem. Ona se dogovora ni držala, ampak se je z nekdanjim kanclerjem leto pozneje poročila.

Gerhard Schröder | Foto: Reuters Foto: Reuters

Soyeon Schröder-Kim je pa je po poročanju tujih medijev trdila, da njen nekdanji mož ne govori resnice in da se je njun zakon končal, še preden je spoznala Schröderja.

Štirje zakoni so mu prinesli vzdevek "Audi"

Gerhard Schröder sicer že od nekdaj buri duhove in polni nemške tabloide s svojim razgibanim ljubezenskim življenjem. Med drugim se ga je dolgo držal vzdevek "Audi", ker ima Audijev logotip štiri prstane, Schröder pa je bil štirikrat poročen.

Schröder s svojo četrto ženo, novinarko in političarko Doris Köpf, od katere se je ločil leta 2018. Še istega leta se je poročil s Soyeon Kim. | Foto: Reuters Schröder s svojo četrto ženo, novinarko in političarko Doris Köpf, od katere se je ločil leta 2018. Še istega leta se je poročil s Soyeon Kim. Foto: Reuters

Avtomobilski vzdevek je prenehal veljati, ko je na prizorišče stopila Soyeon, ki je postala njegova peta žena. Spoznala sta se leta 2015 na poslovni konferenci v Seulu, kjer je Soyeon delala kot prevajalka. Takrat je bila še poročena, zaradi česar je njen nekdanji mož pozneje vložil tožbo proti Schröderju.

Zakonska nezvestoba je bila v Južni Koreji vse do leta 2015 nezakonita in so jo kaznovali z do dvema letoma zapora. Zdaj je zakonska prepoved nezvestobe sicer odpravljena, a jo je še vedno mogoče uporabiti kot razlog za civilno tožbo.

Preberite še:

Trendi Politiki s pobarvanimi lasmi: Kitajci sive lase skrivajo, Američani jih ponarejajo
Ne spreglejte