Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
4.05

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

nosečnost

Sreda, 7. 2. 2018, 4.05

6 let, 2 meseca

Vse več nosečnic med znanimi blogerkami

Fotografije hrane in ličil zamenjali nosečniški trebuščki #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Chiara Ferragni | Foto Instagram

Foto: Instagram

Tako v tujini kot pri nas obstaja kar nekaj deklet, ki se preživljajo s pisanjem blogov in promoviranjem različnih produktov na blogih ali svojih družbenih omrežjih. A zadnje mesece so fotografije hrane, zabav, lepotnih pripomočkov, novih modnih trendov zamenjali posnetki nosečniških trebuščkov in otrok.

Niso le razvpite sestre Kardashian tiste, ki so, odkar so ali noseče ali mamice, nekoliko spremenile svoje objave na družbenih omrežjih. Tudi svetovno znane blogerke in zvezdnice Instagrama, kot so Chiara Ferragni, Leandra Medine in Arielle Charnas so v zadnjih mesecih precej spremenile fotografije, s katerimi so prej navduševale na spletu.

Fotografije ličil, modnih dodatkov, novih oblačil, hrane in podobno, s katerimi so dobile na sto tisoče sledilcev in s katerimi so zapovedovale nove modne trende, so izpodrinile drugačne objave. Takšne, ki dokumentirajo napredovanje njihove nosečnosti.

 

Using baby sister as a pillow. ☺️

A post shared by Arielle Noa Charnas (@somethingnavy) on

Zaradi najave nosečnosti dobile še več sledilcev

In na presenečenje številnih s tem niso izgubile priljubljenosti in oboževalcev, temveč jim je to prineslo povsem novo publiko. Poleg mladih deklet, ki so si želela njihovega na prvi pogled glamuroznega življenja, so jih začele spremljati še malce starejše ženske, ki so tudi same noseče ali so že mamice.

Dober primer je objava nosečnosti Chiare Ferragni, ki jo vidite spodaj.

Z njo je italijanska blogerka svetu povedala, da bo mamica, dobila pa je kar 1,1 milijona všečkov ter skoraj 30 tisoč komentarjev. Objava, na kateri pozira na dogodku ene od znanih blagovnih znamk, to je objavila dan prej, pa je požela manj kot 300 tisoč všečkov.

Tudi pri nas vplivne blogerke in osebnosti objavljajo utrinke materinstva

Tudi pri nas obstaja kar nekaj blogerk in medijskih osebnosti, ki prek družbenih omrežij svoje sledilce redno obveščajo ali o napredku nosečnosti ali o tem, kako pridno raste njihov podmladek. Med njimi sta Eva Ahačevčič, ki se je pred nekaj mesecih razveselila deklice Mile, in Iris Mulej, ki je mamica punčki Isabelli. Nekaj njunih objav si lahko ogledate spodaj.

 

Morning with my beautiful little lady 👶

A post shared by Love, Eva ❤ (@evaahacevcic_pakiz) on

 

Always under control! 🙈😁 She loves to watch when I’m dressing up or putting on my makeup. I remember how amazed was I, as a little girl watching my mom getting ready. This are really some precious moments between mother and a daughter. 🙏🏻❤️👩‍👧 Wearing corset @modnadama.si (my code IRIS15 for their lingerie discount is still available) and check out my long hair, powered by @watermansslovenija (also discount code IRIS15 still available). We wish you all sweet dreams! 😘 #gettingready #corset #shampoo 🚫PS: This photo is the property of iris_mulej Instagram account, owning all the copyrights and it cannot be used by any third party without previous discussion with the owner. 🚫

A post shared by Beauty ❤️ Mommy Life ❤️ Family (@iris_mulej) on

Seveda pa je tako pri nas kot v svetu poleg rastočih trebuščkov, posnetkov ultrazvočnih pregledov, razvojnih mejnikov otrok mogoče v njihovih objavah videti tudi, katero otroško opremo kupujejo, kakšni so zadnji nosečniški trendi, katera je po njihovem mnenju najboljša nosečniška in otroška kozmetika in podobno. Tudi "običajne" nosečnice in mamice jim tako rade sledijo, da so na tekočem in da dobijo zamisli, kaj še kupiti za svoj naraščaj. Tako je tudi obdobje nosečnosti in materinstva vsekakor svojevrstna tržna niša, splet in slavne bodoče mamice pa so za proizvajalce idealen kanal za promocijo.

Ne spreglejte