Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2020,
13.54

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

Natisni članek

provokacija kritika pesem Cardi B

Sreda, 26. 8. 2020, 13.54

3 leta, 7 mesecev

Cardi B se brani obtožb o vulgarnosti: Zame je to normalno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

Raperka Cardi B je pred kratkim izdala novo skladbo z naslovom WAP, ki je po mnenju mnogih polna obskurnih in vulgarnih izrazov, ki v glasbo ne spadajo. Sedemindvajsetletna zvezdnica se je na kritike odzvala in preprosto povedala, da je zanjo to normalno ter da njena glasba pač ni za otroke, temveč za odrasle.

Čeprav je Cardi B znana po provokativnosti, se zdi, da je z novo skladbo WAP, ki je kratica za Wett-ass pussy, presegla samo sebe. Pesem, ki je narejena v sodelovanju z njeno glasbeno kolegico Megan Thee Stallion, je namreč polna nazornih opisov takšnih in drugačnih spolnih aktivnosti ter sočnih fraz, kar je bila za mnoge kaplja čez rop in so slavno raperko obsodili, da je tokrat zares preveč neokusna in da je prestopila vse meje sprejemljivega.

Cardi B pa se na kritike požvižga. "Ljudje, ki jih pesem moti, so običajno konzervativni ali zelo verni, a pri meni je tako, da sem odraščala ob poslušanju takšne glasbe. Drugim ljudem se morda zdi čudna ali vulgarna, a zame je nekako normalna, razumete?" je pojasnila v intervjuju za avstralsko radijsko oddajo The Kyle and Jackie O Show, piše portal People.

Hkrati je zvezdnica, ki ima tudi sama dveletno hči, dodala, da njena glasba pač ni za otroška ušesa, temveč je namenjena izključno odraslim. "Seveda si ne želim, da moja hči posluša to skladbo, kajti je za odrasle."

A glede na to, da se je skladba že takoj po izidu povzpela na prva mesta mnogih glasbenih lestvic, ji ljudje očitno kljub kritiziranju radi prisluhnejo, v svoj zagovor še pove glasbenica. "Vam povem nekaj? To ljudje hočejo slišati. Kajti če ne bi hoteli, če bi se bali prisluhniti, potem se ne bi uvrščala tako visoko." Je pa morala za določene trge skladbo vendarle malo olepšati in najbolj obskurne dele zamenjati z bolj sprejemljivimi frazami, kar nikakor ni bilo lahko delo, je priznala.

Novi skladbi kontroverzne raperke lahko prisluhnete v videu na vrhu članka.

Preberite tudi:

Trendi Še na naslovnici plošče pozira razgaljena #video
Trendi Pevka na ogled postavila še eno novo pridobitev
Cardi B
Trendi Nekoč striptizeta, danes pevka, jutri političarka? #video
Ne spreglejte