Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 11. 2021,
8.32

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

3

Natisni članek

princ George Bear Grylls

Četrtek, 11. 11. 2021, 8.32

2 leti, 5 mesecev

Bear Grylls nagovoril princa Georgea, da je pojedel živo mravljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

3

Bear Grylls | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slavni avanturist Bear Grylls, ki je znan po tem, da ve, kako preživeti v ekstremnih razmerah, je v televizijski oddaji povedal, da je mali princ George sprejel njegov predlog in pojedel živo mravljo. Aktivisti so na družbenih omrežjih podivjali, češ, kako lahko mlade uči ubijanja živali.

Osemletni britanski princ George je veliki oboževalec najbolj znanega mojstra preživetja v divjini Beara Gryllsa. Slavni avanturist ni ravno pogosto v družbi predstavnikov britanske kraljeve družine, mladega princa pa je spoznal na enem od kraljevih dogodkov, na katerem ju je predstavila Carole Middleton, Georgeeva babica.

Grylls je v oddaji Good Morning Britain na vprašanje voditeljice, ali je res, da je nagovoril mladega princa, da je pojedel živo mravljo, odgovoril, da to ni bil njegov prvotni namen. "Malce sva govorila, v tistem trenutku pa je mravlja začela lesti čez njegove čevlje. Oba sva jo gledala, pogledal me je s tistimi velikimi očmi in nato sem mu rekel: 'Morava eno pojesti.' Mali princ je bil presenečen, a jo je pojedel. Zame je bil privilegij, da sem z bodočim kraljem pojedel pravo mravljo. Oči so se mu zasvetile kot vsem, ki se znajdejo v divjini, se spoprimejo s strahovi in jih premagajo. Kakšen mali junak."

Prince George z mamo na nogometni tekmi | Foto: Reuters Prince George z mamo na nogometni tekmi Foto: Reuters In kakšnega okusa je mravlja? "Malce kislega, ampak ima veliko vitamina C."

A vsi gledalci oddaje nad tem niso bili navdušeni. Na Twitterju so Beara obtožili zlorabe živali ter se spraševali, kako lahko bodočega kralja uči, naj lovi in pobija živali. Bear Grylls se je že znašel pod plazom kritik združenja PETA, češ da živali ubija za zabavo.

Nekateri aktivisti sicer menijo, da je hranjenje z insekti ključno za ustavitev lakote na svetu in pomoč v boju proti podnebnim spremembam, saj se te živali veliko bolje prilagodijo na spremembo okolja.

Preberite še:

Brie Larson
Planet TV Zvezdnica je mislila, da ji je Bear Grylls nastavil umetnega krokodila #video
Trendi Obama pojedel ostanke medvedove malice
princ George
Trendi Prince George ne bo imel najboljšega prijatelja?

 

Ne spreglejte