Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Richard Lugner Elisabetta Canalis

Sreda, 11. 2. 2015, 13.13

8 let

Avstrijski milijarder bo letos na Operni ples pripeljal Clooneyjevo bivšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ekscentrični gradbeni mogotec se kljub poroki s 57 let mlajšo Playboyevo zajčico ne bo odrekel tradiciji: tudi za letošnji dunajski Operni ples si je priskrbel zvezdniško gostjo.

Na Dunaju je že vse pripravljeno na družabni dogodek leta, prestižni Operni ples v Dunajski državni operi, ki je eden vrhuncev dunajske plesne sezone. Kot vsako leto pa vse, povabljene in nepovabljene, tiste z vstopnico in tiste, ki si je ne morejo privoščiti, najbolj zanima, kaj bo zakuhal 82-letni milijarder Richard Lugner.

Tradicija, ki traja že četrt stoletja Avstrijski gradbeni mogotec, ki je med drugim zgradil prvo mošejo na Dunaju, namreč vsako leto na ples pripelje kakšno razvpito znano osebnost, večinoma ženskega spola, in jim za to tudi mastno plača. Ta tradicija se je rodila v začetku 90. let, ko je Lugner v svoje trgovsko središče Lugner City na Dunaju v promocijske namene vsako leto pripeljal kakšno zvezdo, s katero je potem obiskal tudi prestižni Opernball.

Lani je obžaloval, da je povabil Kim Kardashian Od takrat so se ob njem zvrstile dive, kot so Gina Lollobrigida, Joan Collins in Sophia Loren, leta 1997 ga je spremljala celo Sarah Ferguson, vojvodinja Yorška. Zadnja leta so izbranke bolj "novodobne" zvezdnice, kot sta Paris Hilton in Kim Kardashian, ki se je plesa udeležila lani. Lugner je povabilo pozneje obžaloval, saj se Kardashianova ni hotela družiti z nobenim od gostov niti plesati, ampak je večino večera preživela v družbi svojega mobilnega telefona. "Vesel sem, da je šla," je po koncu plesa dejal milijarder.

Podjetnik, ki redno skrbi za zgražanje dunajske elite A tudi sam ni povsem brez greha: leta 2011 je recimo v dunajsko opero pripeljal razvpito Karimo El Mahroug, bolj znano kot Ruby, prostitutko, ki ji je nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi še mladoletni plačeval za spolne storitve. Takrat so bili organizatorji plesa tako zgroženi, da so mu skoraj prepovedali pojavljanje na plesu. Tudi sicer dunajska elita nad Lugnerjem redno viha nosove, ne nazadnje je "novi bogataš", ki si je bogastvo prislužil sam, ne pa se rodil vanj. Ko k temu prištejemo še njegove ekscese, je jasno, da nanj marsikdo gleda zviška.

Poroka s Playboyevo zajčico A Lugner se za to ne meni. Prav tako, kot se ni menil za posmehljive komentarje, ko se je lani septembra poročil s 57 let mlajšo Playboyevo zajčico Cathy Schmitz. Plavolasa starleta je njegova peta žena, a kot je dejal ob poroki, upa, "da je tokrat zadnjič". Čeprav je (spet) poročen, pa se Lugner ni odrekel zvezdniškemu spremstvu na Opernem plesu.

Po lanski izkušnji je tokrat povabil precej manj muhasto gostjo Letos je ta vloga pripadla Elisabetti Canalis, italijanski igralki, voditeljici in manekenki, ki je, roko na srce, najbolj znana kot nekdanje dekle Georgea Clooneyja. Kot je povedal Lugner, je precej manj muhasta kot lanska povabljenka, in ni imela nobenih posebnih zahtev. Mimogrede, Italijanka se je septembra lani poročila na isti konec tedna kot Lugner in njegova zajčica.

Ne spreglejte