Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 12. 2019,
16.33

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

2

Natisni članek

princ Andrew kraljica Elizabeta II. božič maša

Sreda, 25. 12. 2019, 16.33

4 leta, 3 mesece

Ali britanska kraljica princu Andrewu ni dovolila na božično mašo? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

2

Člani britanske kraljeve družine so se tako danes v skladu s tradicijo zbrali na božični maši v Sandringhamu. Novinarji, ki so v živo spremljali dogodek, so opazili, da je na božičnem bogoslužju manjkal soprog britanske kraljice Elizabete II., 98-letni princ Filip, ki je bil v torek odpuščen iz bolnišnice. Medijem se je tokrat v velikem loku izognil tudi princ Andrew, ki se je znašel pod plazom obtožb o posilstvu in spolnih odnosih z mladoletnicami.

Medtem ko so se britanska kraljica Elizabeta II. in drugi člani britanske kraljeve družine božičnega bogoslužja udeležili ob 11. uri po lokalnem času, se je princ Andrew, ki se je v zadnjem tednih znašel na udaru kritik zaradi prijateljevanja s pokojnim ameriškim milijonarjem Jeffreyjem Epsteinom ter obtožb o posilstvu in spolnih odnosih z mladoletnicami, božične maše udeležil že prej.

Trump in Andrew
Trendi Trump trdi, da ne pozna princa Andrewa – fotografije dokazujejo, da laže #video #foto

Princ Andrew ni prisostvoval glavnemu božičnemu bogoslužju

Po poročanju BBC ga je pri nekoliko zgodnejšem bogoslužju spremljal njegov brat, princ Charles. Ker Andrewa ni bilo na glavnem obredu, so se v britanski javnosti sprožila ugibanja, ali se bo danes sploh pridružil drugim članom kraljeve družine v Sandringhamu.

Medtem ko so se britanska kraljica Elizabeta II. in drugi člani britanske kraljeve družine božičnega bogoslužja udeležili ob 11. uri po lokalnem času, se je princ Andrew božične maše udeležil že prej. | Foto: Reuters Medtem ko so se britanska kraljica Elizabeta II. in drugi člani britanske kraljeve družine božičnega bogoslužja udeležili ob 11. uri po lokalnem času, se je princ Andrew božične maše udeležil že prej. Foto: Reuters

Novinarji so si sicer enotni, da bi Andrew z udeležbo na osrednjemu božičnemu bogoslužju pritegnil veliko negativne medijske pozornosti. Komentatorji se po poročanju BBC strinjajo, da princ zaradi prej omenjenih škandalov v tem trenutku za svojo družino predstavlja neke vrste sramoto.

Pozornost javnosti je bila sicer po končanem obredu usmerjena predvsem na princa Georgea in princeso Charlotte (na fotografiji s princem Williamom in vojvodinjo Catherine). | Foto: Reuters Pozornost javnosti je bila sicer po končanem obredu usmerjena predvsem na princa Georgea in princeso Charlotte (na fotografiji s princem Williamom in vojvodinjo Catherine). Foto: Reuters

Pozornost javnosti je bila sicer po končanem obredu usmerjena predvsem na princa Georgea in princeso Charlotte, ki sta letos prvič prisostvovala božični maši v Sandringhamu. Da se ne bosta udeležila današnjega bogoslužja, pa sta že pred dnevi napovedala princ Harry in vojvodinja Meghan, ki s sinom Archiejem decembrske praznike preživljata v Kanadi.


Video: Planet TV


Britanska kraljica: Letošnje leto je bilo precej nemirno

Britanska kraljica Elizabeta II. je nato ob 15. uri po lokalnem času v vnaprej posnetem božičnem nagovoru prebivalcem Združenega kraljestva sporočila, da je bilo letošnjo leto "precej nemirno".

Britanska kraljica Elizabeta II. je v vnaprej posnetem božičnem nagovoru prebivalcem Združenega kraljestva sporočila, da je bilo letošnjo leto "precej nemirno". | Foto: Reuters Britanska kraljica Elizabeta II. je v vnaprej posnetem božičnem nagovoru prebivalcem Združenega kraljestva sporočila, da je bilo letošnjo leto "precej nemirno". Foto: Reuters

Kot je poudarila, "pot nikoli ni enostavna, vendar pa lahko z majhnimi koraki odpravimo razlike". Njeno oceno o nemirnem letu britanski novinarji povezujejo tudi z zadnjimi aferami princa Andrewa.

Novice Izpoved spolne sužnje: Oba s princem Andrewom veva, kaj se je zgodilo #video
princesa Ana
Trendi Jih je princesa Ana slišala, ker ni pozdravila Trumpa? #video
Ne spreglejte