Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
20. 3. 2018,
10.58

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

oblačila nakupovanje trend moda

Torek, 20. 3. 2018, 10.58

6 let, 1 mesec

Nasveti, ki bodo preprečili vse nadaljnje zgrešene nakupe

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
moda, ulični stil | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zgrešeni nakupi vzbujajo slabo vest, vse dokler visijo v omari in ne najdejo naslednjega lastnika. Da bi se to dogajalo čim manjkrat, se enkrat za vselej naučite, kako nakupovati uspešno in kose, ki jih boste nosili z veseljem.

Najpogostejše napake, ki jih ženske delajo pri nakupovanju? Nakupujejo impulzivno, brez premisleka, in v družbi prijateljic, ki lahko hitro zameglijo presojo. Pomagali bodo še naslednji nasveti in z zgrešenimi nakupi se vam ne bo potrebno več ubadati:

  • Ko kupujete dostopnejšo modo, naredite dobro raziskavo. Kadar si zaželite določen kos, a veste, da vam proračun dopušča le brskanje po dostopnejših trgovinah, dobro raziščite trg. V kateri imajo najboljšo kvaliteto za najboljšo ceno? Ne kupite prvega, ki ga vidite, temveč malo razmislite in preverite še ponudbo v ostalih trgovinah.
     
  • V trgovinah s hitro modo iščite nevtralne kose. Verjetno ste opazili že sami, da se trenutni modni trendi hitro razširijo po ulicah, če so dostopni vsem v trgovinah s hitro modo. Da ne bi postali del množice, se sami v teh trgovinah raje osredotočajte na nevtralnejše kose in ne na tiste, za katere bo vsak na ulici vedel, da ste ga kupili v Zari.

čevlji, obutev, stil | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • Izogibajte se nakupu cenenih čevljev. Za udoben korak so dobri čevlji zelo pomembni, zato jih nikoli ne kupujte zgolj zaradi videza in v trgovinah s hitro modo. Tam jih kupite le, če vas je nekoč v preteklosti nakup čevljev tam zelo prijetno presenetil.
     
  • Nakupujte sami. Če iščete zase, se tega vedno lotite sami, saj vam lahko prijateljica kroji mnenje, ki ni vaše. Sami sebe najbolje poznate, zato si zaupajte.
     
  • Ko kupujete prek spleta, preverite najboljše opcije za vračilo in prevzem. Vse, kar vam olajša spletni nakup, je dobrodošlo. Če trgovina ponuja prevzem paketa v fizični trgovini, kjer lahko kos pomerite in takoj vrnete, če niste zadovoljni, je to velik plus. Vsekakor preverite tudi, kako preprosta je možnost vračila.

nakupovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Če kupujete prek spleta, kupite dve različni velikosti. Da bo zadovoljstvo nakupa večje, naročite dve velikosti enega kosa, še posebej, če kupujete hlače ali jakno, plašč ... Kasneje preprosto vrnite kos, ki je odveč.
     
  • Nakup podobnih kosov je lahko dobra ideja. Kadar ste z enim kosom res zadovoljni in vam dobro služi, poiščite podobnega v drugačni barvi. Držite se preverjeno dobrega.

moda, ulični stil | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • Nove kose oblecite čim prej. Razen če niste kupili kosa za točno določen dogodek, ga oblecite čim prej. Še vedno ste namreč vznemirjeni zaradi nakupa in bolj odprto eksperimentirate s kombiniranjem z drugimi kosi v omari.
     
  • Če kupujete spontano, račune in etikete obdržite dlje. Kadar nekaj kupite brez temeljitega premisleka in če bi želeli doma kos še enkrat "preveriti" in ga kombinirati z drugo garderobo, račun in etiketo obdržite malce dlje. Vse, dokler niste 100-odstotno prepričani, da bo ta kos odlično dopolnil vašo omaro.

Preberite še:

Česa ne počnite, če hočete vrniti kupljeno oblačilo

Trgovine s hitro modo: katere kose kupiti in katerih raje ne

Šest nasvetov za uspešno nakupovanje modnih kosov prek spleta


Save

Save

Save

Ne spreglejte