Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
20. 11. 2016,
4.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

2

Natisni članek

nasvet moda nakupovanje trgovina vračilo oblačila

Nedelja, 20. 11. 2016, 4.44

6 let, 6 mesecev

Česa ne počnite, če hočete vrniti kupljeno oblačilo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

2

nakupovanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vsakemu se je že zgodilo, da modni nakup po prihodu domov preprosto ni bil več tisto, kar je bil v trgovini. Pripravite ga na vrnitev, a pred tem se izognite početju, ki vam lahko onemogoči vračilo.

Osvetlitev v trgovini je v prid obleki, doma pa je ta lahko videti povsem drugače. Nemalokrat se zgodi tudi, da po prvem nošenju ugotovite, da se v njej ne počutite dobro ... Razlogov je veliko in vso pravico imate do vračila.

Večina trgovin kos ob vračilu sprejme brez težav, nekatere vam za to dajejo skoraj en mesec časa, med razprodajami pa je ta čas omejen na dober teden.

Prvo pravilo je torej, da se še pred plačilom pozanimate o politiki vračanja: koliko časa imate in kakšni so pogoji za vrnjen kos (nekaterih kosov nakita na primer ne morete vrniti, enako je s spodnjim perilom in kopalkami).

Poskušajte se izogniti naslednjim stvarem:

  • Vsaj nekaj dni ne odrežite listkov z navodili o vzdrževanju. Preberite jih (če se spomnite, to storite že v trgovini) in preverite, kakšna so pravila pranja. Odrežite jih šele, ko boste povsem prepričani, da boste oblačilo obdržali, saj ga v nasprotnem primeru ne boste mogli vrniti.
     
  • Ne odrežite trakcev za obešalnik. Iz enakega razloga - če jih boste odstrigli, vračilo ne bo mogoče.
     
  • Ne zavrzite etiket in računa. Etikete lahko odstrižete, a jih ne vrzite v smeti, temveč jih shranite skupaj z računom. Če se boste kasneje odločili za vračilo, bo to z etiketo veliko lažje, saj mnoge trgovine vračilo z etiketo sprejmejo prijazneje in z manj negodovanja.
     
  • Nikar ne pretiravajte z razlogom za vračilo. Ko pristopite do prodajalke, ji samo pojasnite, da vračate kos, ki vam ne ustreza. Z odgovori bodite skopi in ne pretiravajte. Povejte, da se vam ne prilega in da ni to, kar ste iskali.
     
  • Naj ne postane navada. Predvsem to velja pri spletnih nakupih, saj bodo kmalu opazili ponavljajoči se vzorec, zato lahko postanete nezaželena stranka.
     
  • Ne skušajte vrniti prevečkrat nošenih kosov. Prodajalka lahko hitro opazi, da ste oblačilo nosili (prevečkrat). To je vidno na predelih, kjer se telo upogiba, na primer na kolenih, komolcih, pa tudi ob zadnjici. Veliko oprsje prav tako pušča sledi na oprijetem oblačilu. Izdajo vas lahko tudi ovratniki, kje se lahko poznajo sledi ličil.

Oblačilo dobro preučite že v trgovini in se pozanimajte o pogojih vračila. | Foto: Thinkstock Oblačilo dobro preučite že v trgovini in se pozanimajte o pogojih vračila. Foto: Thinkstock

Da bo vračanja čim manj, sledite preprostim pravilom že v trgovini. Preberite si članek Napake, ki jih delate med pomerjanjem oblačil.

Save

Ne spreglejte