SiolNET. Trendi Potovanja
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Živila, ovita v bananine liste – alternativa plastični embalaži

0,34

termometer

Bananini listi | V Vietnamu in na Tajskem so v nekaterih večjih supermarketih oz. trgovskih verigah plastično embalažo svežih živil nadomestili z bananinimi listi. | Foto: Facebook
V Vietnamu in na Tajskem so v nekaterih večjih supermarketih oz. trgovskih verigah plastično embalažo svežih živil nadomestili z bananinimi listi. Foto: Facebook

Tajska, Vietnam, Kitajska, Indonezija in Filipini po raziskavi iz leta 2015 prispevajo 60 odstotkov plastičnih odpadkov v oceanih. Ob zavedanju problematike plastičnih odpadkov so na Tajskem in v Vietnamu za embalažo poiskali naravno alternativo – bananine liste.

V nekaterih večjih supermarketih oz. trgovinskih verigah na Tajskem in v Vietnamu so se reševanja svetovne problematike plastičnih odpadkov lotili z iskanjem alternative za vsakdanjo rabo in tako za embalažo uporabljajo do okolja prijazne bananine liste. Ti so primerni za sveža živila, ki gredo hitro v promet, saj na prodajnih policah ne bi dolgo zdržali. Vanje pa ne zavijajo le zelenjave, temveč tudi sveže meso.

V Vietnamu, ki je po Okoljskem programu Združenih narodov (UNEP) četrti največji svetovni onesnaževalec morja s plastiko, so bananini listi zelo dostopni in veliki. Uporaba za ovijanje hrane, še posebej v majhnih podeželskih prodajalnah, pa ni novost.

Med nadomestki za plastične elemente vsakdanjika so v nekaterih restavracijah in hotelih v tej azijski državi tudi slamice iz trave.

Preberite še:

slamica Novice Adijo, plastični krožniki, vatirane palčke, slamice BrezvzenaPlastika Trendi Poglejte, kako s kupovanjem teh kumar uničujete planet #foto plastični odpadki morje onesnaženje Novice Plastika konča v okolju, naši hrani in v naših telesih bleščice, moda, trend Trendi Bodo bleščice v prihodnosti prepovedane?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin