SiolNET. Trendi Potovanja
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trajna prepoved: nič več zabav v nastanitvah, rezerviranih prek Airbnbja

0,73

termometer

zabava |  | Foto: Pexels
Foto: Pexels

Spletna rezervacijska platforma Airbnb je uveljavila trajno prepoved prirejanja zabav v vseh nastanitvah, ki jih oglašuje.

Pri Airbnbju so že avgusta 2020 začasno prepovedali prirejanje kakršnihkoli neprijavljenih zabav v nastanitvah, rezerviranih prek njihove platforme. Takrat so se za ta ukrep odločili, da bi pripomogli k omejevanju širjenja koronavirusa.

Zdaj so sporočili, da je ta prepoved trajna, poroča CNN. "Sčasoma je prepoved zabav postala veliko več kot le ukrep za zaščito zdravja," so navedli v sporočilu za javnost, "razvila se je v temeljno politiko, s katero podpiramo gostitelje in njihove sosede."

zabava | Foto: Pexels Foto: Pexels

Uporabnikom oziroma gostom, ki bodo kršili prepoved, grozi ukinitev računa na platformi, so pojasnili in dodali, da so v lanskem letu zaradi kršitev prepovedi zabav račune ukinili več kot 6.600 uporabnikom.

Na CNN so ob tem spomnili na incident aprila letos, ko sta bila v Pittsburghu na zabavi v nastanitvi, najeti prek Airbnbja, v streljanju ubita dva najstnika, več oseb pa je bilo ranjenih. Airbnb je takrat sporočil, da je najemnik zabavo priredil brez vednosti in privolitve lastnika nastanitve.

Oglejte si še:

Korčula Trendi Destinacije, kjer se letos obeta največja gneča: med njimi je jadranski otok

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin