Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2016,
6.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

TripAdvisor top 10 top destinacije

Torek, 5. 4. 2016, 6.05

6 let, 6 mesecev

Top 10 destinacij letošnjega leta po izboru popotnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Spletni portal TripAdvisor je objavil lestvico destinacij, ki so po mnenju popotnikov letos najbolj zaželene.

10. Ubud, Indonezija

Ubud Indonezija | Foto:

Ubud velja za kulturno prestolnico indonezijskega otoka Bali, med turisti pa privlači predvsem tiste, ki si pridejo na počitnice zdravit telo in duha. Ubud ima namreč množico studiev in tečajev za ljubitelje joge ter obilico blagodejnih tretmajev v centrih dobrega počutja. Ker kraj leži v notranjosti otoka in na nekoliko višji nadmorski višini, so temperature zmernejše, bujni gozdovi in živozelena riževa polja pa kar vabijo na pohode.

9. New York, ZDA

 | Foto:

Ni ga junaka, ki bi mu uspelo med enim obiskom videti vse, kar New York ponuja. Vsekakor pa se tam najde nekaj za čisto vsak okus. "Orto" turisti si bodo ogledali največje znamenitosti - Empire State Building, Kip svobode in Central Park -, ljubitelji umetnosti se bodo zapodili v nekatere od najslavnejših muzejev in galerij na svetu, navdušenci nad ležernim boemskim življenjskim slogom v West Village, prav tako pa New York velja za eno najživahnejših kulinaričnih prizorišč na svetu.

8. Hanoj, Vietnam

 | Foto:

Vietnamska prestolnica se v zadnjem času hitro odpira svetu, obenem pa s kolonialnimi zgradbami, uličnimi prodajalci, templji in pagodami ponosno obuja svojo tradicijo. Turiste najbolj privlači stara mestna četrt Hoan Kiem, polna barov in klubov, restavracij, pekarn, butikov in umetnostnih galerij.

7. Rim, Italija

 | Foto:

Potem ko obiščete vse obvezne postojanke od Koloseja in Panteona do fontane di Trevi, si privoščite espresso in se sprehodite med stojnicami na Campo de'Fiori ter si napasite oči na Via Veneto, eni najbolj znanih, elegantnih in najdražjih ulic v Rimu. In ko ste v Rimu, bodite kot Rimljani - kar pomeni, da si privoščite kar se da veliko dobre hrane in vina.

6. Praga, Češka

 | Foto:

Češka prestolnica nedvomno privlači s svojo zgodovino, ozkimi tlakovanimi ulicami, impozantnim gradom, srednjeveško astronomsko uro in Karlovim mostom. A ni dvoma, množice tujih turistov se tja zlivajo tudi zaradi živahnega nočnega življenja, podkrepljenega s pivom, ki se ga v Pragi verjetno stoči več kot vode.

5. Siem Reap, Kambodža

 | Foto:

Glavni razlog za obisk mesta na severozahodu Kambodže je neposredna bližina največje turistične atrakcije te države - kompleksa templjev Angkor Wat. Na račun tega je Siem Reap postal pomembno turistično središče, ki privlači tako popotnike z nahrbtniki in divje ponočnjake kot mondene turiste, ki tudi na dopustu prisegajo na luksuz.

4. Pariz, Francija

 | Foto:

Pariz je mesto turističnih presežkov, vsako leto ga obiščejo desetine milijonov ljudi, ki tam pustijo milijarde evrov. Najbolj obiskana pariška znamenitost je katedrala Notre Dame, sledijo ji Louvre, ki velja za najbolj obiskan muzej na svetu,  bazilika Sacré Cœur na Montmartru, Eifflov stolp in Pompidoujev center. In ko ste si ogledali vse to, se spoznavanje najbolj romantičnega mesta na svetu šele začne ...

3. Marakeš, Maroko

 | Foto:

Čarobno mesto sredi puščave je raj za oboževalce nakupovanja in barantanja, staro mestno jedro - medina - z bazarjem, kjer je na tisoče trgovinic, vas bo posrkalo vase. Na trgu Džema el Fna, enem najživahnejših in najprometnejših trgov v Afriki, vas bodo obkrožali ulični umetniki, od akrobatov in plesalcev do krotilcev kač, zavetje pa poiščite v senci katere od čudovitih starodavnih palač.

2. Istanbul, Turčija

 | Foto:

Z varnostnega vidika Istanbul trenutno ni med najbolj priporočljivimi mesti za obisk, kljub temu pa so mošeje, pisani bazarji in turške kopeli še vedno močan magnet za turistične množice. Multikulturna preteklost mesta na stičišču celin se odraža na vsakem koraku in na vseh področjih, od arhitekture do kulinarike - za Istanbul velja, da ima najboljše restavracije v vsej Turčiji.

1. London, Velika Britanija

 | Foto:

Statistika je na strani Londona - mesto, ki so ga uporabniki TripAdvisorja postavili na prvo mesto najbolj vročih destinacij na svetu, je tudi najbolj obiskano mesto v Evropi po številu tujih gostov. Britanska prestolnica pač zadovolji vse okuse, od ljubiteljev najpomembnejših zgodovinskih zgradb na svetu do tistih, ki iščejo popoln vrček piva.

Trg Djemaa el Fna jedan je od najprometnijih i najživljih trgova u Africi i svijetu. Nalazi se u centru starog dijela grada Marrakesha, unutar medine. Mjesto je na kojem ćete naći krotitelje zmija, majmuna, žonglere, akrobate, muške plesače (nije prilično da žene plešu u javnosti), živopisno odjevene prodavače vode i soka i orijentalne pripovjedače. Svake se večeri trg pretvori u najveći restoran na otvorenom. Na jednom se kraju trga nalaze hoteli, restorani i kafići. - See more at: http://www.svjetskiputnik.hr/putovanja/clanak/naslov/350-grad-kao-iz-tisucuijedne-noci#sthash.tIIMJfVY.dpuf
Ne spreglejte