SiolNET. Trendi Potovanja
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je po treh letih videti prva podvodna restavracija v Evropi #foto

0,06

termometer

Under restavracija |  | Foto: Timon Koch/Snøhetta/Cover Images
Foto: Timon Koch/Snøhetta/Cover Images

Nove fotografije razkrivajo, kako se je prva podvodna restavracija v Evropi, ki so jo postavili ob južni obali Norveške, spremenila v treh letih od odprtja.

Restavracija Under je prva podvodna restavracija v Evropi. Nastala je po načrtih arhitekturnega biroja Snøhetta, odprli so jo pred tremi leti, ko so arhitekti tudi pojasnili, da se bo zgradba kot živ organizem z leti spreminjala in postajala eno s svojo morsko okolico.

Podvodna restavracija Norveška Trendi To je največja podvodna restavracija na svetu, ki lahko prenese "val stoletja" #foto

Zdaj fotografije Timona Kocha razkrivajo, kaj se je po treh letih zgodilo z njo. Površina strukture je iz grobega betona in arhitekti so ob odprtju napovedali, da bo ta deloval kot umeten morski greben, na katerem se bo naselil morski živelj.

To se je res zgodilo, zunanjost restavracije je oživela in se zlila z morskim dnom. Še več – zunanjost restavracije je postala vir sestavin za kuhinjo, med drugim tam nabirajo školjke, ki so pomemben del jedilnika, in druge užitne organizme.

Poglejte:

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

Ob edinstveni kulinarični izkušnji pa restavracija gostom omogoča tudi, da povsem od blizu spoznajo morsko življenje v prav posebnem okolju. Postavljena je namreč na območju, kjer se Baltsko morje, ki ima najnižjo slanost med vsemi morji, sreča z občutno bolj slanim Atlantskim oceanom. Zaradi te posebnosti je morsko življenje tukaj še posebej bogato in restavracija zato ne priteguje le jedcev, temveč tudi morske biologe.

Oglejte si še:

fea thumb Trendi Sonarodnjakom sporočil: "Španija je grda. To stežka rečem, a je res." Lombardija kolesarska steza Trendi Načrtujejo kolesarsko stezo, ki bo vodila skozi krošnje dreves #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin