Slovenija med najlepšimi državami na svetu

Znana ameriška turistična revija je objavila izbor 40 najlepših držav na svetu in med njimi se je znašla tudi Slovenija.

Slovenija med najlepšimi državami na svetu
Foto: Alan Kosmač, Sidarta (www.slovenia.info)

Na seznam najlepših držav po svetu, ki ga je na svoji spletni strani objavila revija Conde Nast Traveler, se je uvrstilo 30 držav z najbolj konkurenčnim turizmom na svetu glede na letošnje poročilo Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), svoje favorite pa so v izbor dodali še novinarji in uredniki revije.

Tako se je na seznamu najlepših znašla tudi Slovenija, ki je po konkurenčnosti turizma v poročilu WEF zdrsnila za dve mesti in pristala na 41. mestu.

Hvalnica Alpam, Blejskemu jezeru in gozdovom

Na seznamu revije je naša dežela zasedla 34. mesto. "Zdi se, da ima Slovenija, stisnjena med Italijo in Avstrijo, s koščkom Alp in stikom s Sredozemljem, vsega po malo," so zapisali pri Conde Nast Traveler.

Blejski grad s Triglavom v ozadju - več o Blejskem gradu izveste s klikom na fotografijo Blejski grad s Triglavom v ozadju - več o Blejskem gradu izveste s klikom na fotografijo Foto: Klemen Kunaver (www.slovenia.info)

"Julijske Alpe so spektakularne z vseh zornih kotov, še posebej impresivne pa so, ko so v ozadju smaragdno zelenih vod Blejskega jezera. Potem so tukaj še gozdovi, ki pokrivajo polovico države in imajo toliko odtenkov zelene, da so podobni veliki krpanki z olivno zeleno, jabolčno zeleno, neonsko zeleno, rumenozeleno, temnozeleno, kaki, mentolovo in morsko zeleno."

50 odtenkov zelene na Jezerskem 50 odtenkov zelene na Jezerskem Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

40 najlepših

Celoten seznam 40 najlepših držav na svetu je videti tako: Brazilija, Mehika, Kostarika, Peru, Kitajska, Avstralija, Tajska, Tanzanija, Španija, ZDA, Ekvador, Italija, Francija, Indonezija, Kenija, Velika Britanija, Panama, Venezuela, Kanada, Hrvaška, Nova Zelandija, Kolumbija, Južna Afrika, Indija, Argentina, Japonska, Nepal, Malezija, Avstrija, Norveška, Čile, Irska, Maroko, Slovenija, Islandija, Turčija, Grčija, Namibija, Filipini in Mongolija.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • milanček / 06.07.2017. ob 08:50

    samo še kučanove, to je srske UDBE in ostalih lopov ala zemljarić, kocjančić, janković in ostale svinjarije se znebimo!!!!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano