Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2017,
16.27

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

1

Natisni članek

Na dopustu Blejsko jezero Biseri Slovenije #dopustujdoma #dopustujdoma #dopustujdoma Gorenjska

Torek, 4. 7. 2017, 16.27

3 leta, 11 mesecev

Slovenija med najlepšimi državami na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

1

Bled, Blejsko jezero, Blejski grad | Foto Alan Kosmač, Sidarta (www.slovenia.info)

Foto: Alan Kosmač, Sidarta (www.slovenia.info)

Znana ameriška turistična revija je objavila izbor 40 najlepših držav na svetu in med njimi se je znašla tudi Slovenija.

Na seznam najlepših držav po svetu, ki ga je na svoji spletni strani objavila revija Conde Nast Traveler, se je uvrstilo 30 držav z najbolj konkurenčnim turizmom na svetu glede na letošnje poročilo Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), svoje favorite pa so v izbor dodali še novinarji in uredniki revije.

Tako se je na seznamu najlepših znašla tudi Slovenija, ki je po konkurenčnosti turizma v poročilu WEF zdrsnila za dve mesti in pristala na 41. mestu.

Hvalnica Alpam, Blejskemu jezeru in gozdovom

Na seznamu revije je naša dežela zasedla 34. mesto. "Zdi se, da ima Slovenija, stisnjena med Italijo in Avstrijo, s koščkom Alp in stikom s Sredozemljem, vsega po malo," so zapisali pri Conde Nast Traveler.

Blejski grad s Triglavom v ozadju - več o Blejskem gradu izveste s klikom na fotografijo | Foto: Klemen Kunaver (www.slovenia.info) Blejski grad s Triglavom v ozadju - več o Blejskem gradu izveste s klikom na fotografijo Foto: Klemen Kunaver (www.slovenia.info)

"Julijske Alpe so spektakularne z vseh zornih kotov, še posebej impresivne pa so, ko so v ozadju smaragdno zelenih vod Blejskega jezera. Potem so tukaj še gozdovi, ki pokrivajo polovico države in imajo toliko odtenkov zelene, da so podobni veliki krpanki z olivno zeleno, jabolčno zeleno, neonsko zeleno, rumenozeleno, temnozeleno, kaki, mentolovo in morsko zeleno."

50 odtenkov zelene na Jezerskem | Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info) 50 odtenkov zelene na Jezerskem Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

40 najlepših

Celoten seznam 40 najlepših držav na svetu je videti tako: Brazilija, Mehika, Kostarika, Peru, Kitajska, Avstralija, Tajska, Tanzanija, Španija, ZDA, Ekvador, Italija, Francija, Indonezija, Kenija, Velika Britanija, Panama, Venezuela, Kanada, Hrvaška, Nova Zelandija, Kolumbija, Južna Afrika, Indija, Argentina, Japonska, Nepal, Malezija, Avstrija, Norveška, Čile, Irska, Maroko, Slovenija, Islandija, Turčija, Grčija, Namibija, Filipini in Mongolija.

Ne spreglejte