SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija med geji ena najbolj zaželenih destinacij

3

termometer

Slovenija se je uvrstila na zemljevid želenih destinacij za potovanja britanskih gejev, ki se lahko po novem v Veliki Britaniji enakopravno poročajo.

Da je Slovenija odlična turistična destinacija, je Britanska gej revija Attitude ugotavljala ob objavi seznama 25 najbolj zaželenih destinacij za poročna potovanja britanskih gejev. Nanj se je uvrstila s ponudbo Gradu Otočec ter Ljubljano. Od sredine marca istospolne poroke Velika Britanija je sprejela zakon, v skladu s katerim so od 14. marca letos istospolni partnerji pri sklepanju porok izenačeni z raznospolnimi partnerji. Ob tej priložnosti je izšla tudi omenjena posebna izdaja britanske gej revije Attitude.

Prestižna uvrstitev na seznam poročnih destinacij najbolj prodajane britanske gej revije je posledica razvijajoče se ponudbe na področju gejem in lezbijkam (LGBT) prijaznega turizma v Sloveniji. Najhitreje rastoči turistični segment Turistična potovanja za geje in lezbijke spadajo med enega najbolj rastočih svetovnih turističnih segmentov. Po podatkih študij je samo v Evropi okoli 22 milijonov istospolno usmerjenih, ki v turizmu ustvarijo za okoli 50 milijard evrov prihodkov. Podobne prihodke ustvari tudi LGBT turizem v ZDA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin