Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2016,
11.02

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Simon Plestenjak, Thinkstock, Facebook/Kamp Straško

Natisni članek

Mali junaki sladoled plaža počitnice advertorial Ljubljanske mlekarne

Petek, 8. 7. 2016, 11.02

2 meseca

Slovenija, Hrvaška in Italija: kje so najlepše plaže za otroke?

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Simon Plestenjak, Thinkstock, Facebook/Kamp Straško

Sončenje, plaža

Se še vedno odločate, kam bi jo mahnili na letošnje poletne počitnice? Poiskali smo deset destinacij, kjer bodo vaši najmlajši nedvomno najbolj uživali.

SLOVENIJA

Iz Simonovega zaliva lahko zavijete na prijetni sprehod do Izole. | Foto: Simon Plestenjak Iz Simonovega zaliva lahko zavijete na prijetni sprehod do Izole. Foto: Simon Plestenjak Simonov zaliv: Slovensko primorje ponuja različne možnosti za morska doživetja, do družin najprijaznejša lokacija pa je nedvomno kopališče v Simonovem zalivu. Prednosti sta predvsem preprost dostop do morja in ravno prav velik tobogan za otroke. Na plaži lahko najdete tudi nekaj sence in otroško igrišče.

 


HRVAŠKA

Rajska plaža v mestu Lopar - dva kilometra popolnega čofotanja. | Foto: Thinkstock Rajska plaža v mestu Lopar - dva kilometra popolnega čofotanja. Foto: Thinkstock Rab – Rajska plaža v Loparju: Dolga peščena plaža je pravi raj za manjše nadobudne graditelje peščenih gradov. Predvsem za manjše neplavalce je odličen tudi dostop do morja, saj se voda zelo počasi poglablja, zato lahko tudi najmlajši kar dolgo hodijo in se hkrati kratkočasijo z različnimi vodnimi igrami. Prednost plaže je tudi neposredna bližina mesta Lopar.

Korčula – Brna: Če bi se radi izognili nori turistični gneči, je to nedvomno pravi kraj za družinski oddih. Vasica je od mesta Korčula oddaljena približno dvajset minut, tako da lahko hitro občutite malo bolj glasen turistični utrip sezone. V vasici lahko izbirate med betonskimi plažami in manjšim zalivčkom s kamenčki.

Murter – Slanica: Peščena plaža, ki se lahko pohvali tako z dostopnostjo kot tudi z zelo čisto vodo. S plaže, kjer je za otroke na voljo tudi tobogan, je krasen razgled na sosednje Kornate, na voljo so tudi gostilniški objekti, kjer lahko na hitro potešite hudo otroško lakoto.

V kampu Straško na Pagu lahko od lanske sezone najmlajši zaplavajo tudi v zunanjem bazenu. | Foto: V kampu Straško na Pagu lahko od lanske sezone najmlajši zaplavajo tudi v zunanjem bazenu. Pag – Kamp Straško: Največji kamp na Pagu ponuja vse, o čemer sanjajo otroci na počitnicah: animacije, igrišča, letni kino, delavnice in dolgo plažo, na kateri lahko najdete tudi nekaj naravne sence. Do mesta Novalja se lahko sprehodite ali odpeljete s turističnim vlakom.

Medulin: V majhnem istrskem mestu, ki je oddaljeno približno deset kilometrov od Pulja, boste lahko izbirali med različnimi plažami, najbolj priljubljena pa je nedvomno peščena plaža Bijeca, ki ponuja neskončno možnosti za zabavo, sončenje in prijetno hlajenje pod borovci.

 


ITALIJA

Gradež: počutili se boste kot v kakšnem starem italijanskem filmu. | Foto: Thinkstock Gradež: počutili se boste kot v kakšnem starem italijanskem filmu. Foto: Thinkstock Gradež: Najbližja italijanska plaža, primerna za otroke, je nedvomno v Gradežu, slikovitem pristaniškem mestu v Furlaniji - Julijski krajini. Otok, do katerega pridete po cesti z avtomobilom, je zelo priljubljena turistična destinacija domačinov in tudi tujcev, ki želijo občutiti pravi italijanski poletni utrip. Glavna plaža je dolga približno tri kilometre in ponuja različne možnosti za uživanje ob morju.

Misano Adriatico: Dolga peščena plaža v bližini turističnega letovišča Rimini ob hotelskih poslopjih je pravi italijanski raj na Jadranu, saj ponuja ogromno zabave tako za najmlajše kot mlade, ki uživajo ob malo glasnejšem turističnem utripu.

Isuledda je tista plaža, na kateri boste nedvomno rekli: "To je to!" | Foto: Isuledda je tista plaža, na kateri boste nedvomno rekli: "To je to!" Sardinija – San Teodoro: Obmorsko mestece, ki leži na severuvzhodu otoka, je nedvomno sinonim za sardinsko lepoto. V bližini lahko izbirate med različnimi plažami, kraj pa ponuja ogromno možnosti za aktivno preživljanje počitnic. Priporočamo ogled plaž Isuledda in La Cinta, okoliške plaže pa ponujajo veliko možnosti predvsem za ljubitelje pustolovščin na morju – od kajtanja do deskanja na valovih.

Finale Ligure: Letovišče ob Ligurskem morju spominja na kakšen mondeni francoski obalni kraj, a ponuja veliko možnosti za družinsko letovanje. Na glavni plaži potekajo različne otroške animacije in razvedrila po meri najmlajših.

 

Ko boste na počitnicah, ne pozabite na pravo osvežitev!

Talking Ton in Talking Angela | Foto:

Ne glede na to, kam vas bo letos odnesla vaša želja po morskih pustolovščinah, ne pozabite na najslastnejšo zabavo letošnjega poletja: Talking Tom in Talking Angela razveseljujeta vse svoje mlade oboževalce tudi v obliki sladoleda.

Ljubljanske mlekarne so namreč junaka računalniških aplikacij spremenile v neskončno okusna sladoleda v obliki lučke.

Iščemo najboljši slogan za sladoleda Talking Tom in Talking Angela

Iščemo najboljši slogan za nove lučke Ljubljanskih mlekarn. Na kaj najprej pomislite med sladkanjem z novima lučkama Talking Tom in Talkin Angela? Preizkusite se v našem zabavnem poletnem natečaju in nam pošljite svojo zamisel za najboljši sladoledni slogan.

Najboljši slogan bomo nagradili z dvema paketoma sladoledov, brisačo in magneti za na hladilnik.

Devetim srečnežem pa bomo z žrebom podelili sladke pakete Talking Tom in Talking Angela.

Ne spreglejte