Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2016,
7.41

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Si.mobil

Natisni članek

advertorial Plažnice Si.mobil knjige branje

Torek, 23. 8. 2016, 7.41

2 meseca, 1 teden

Si upate v skrivni svet najhujših krvosesov?

Vsebino omogoča Si.mobil
plažnice

Ste za nekaj srhljivo vampirskega? Pokukajte v skrivni svet najhujših krvosesov.

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto na: plaznice.odljudi.si.

 Tokrat v pokušino ponujamo dobro začinjeno vampirsko zgodbo Vampirski bluz izpod peresa Boštjana Gorenca - Pižame:

Si jo je pa zlahka predstavljal v mislih. Ni bila ravno lepotica, iz kakršnih so orgazmirajoče srkali kri drugi vampirji, a ko jo je prejšnji teden zagledal na zadnjem večernem avtobusu, mu je srce poskočilo, čeprav samo metaforično, saj življenjske funkcije vampirjem niso ravno prioriteta. Bila je v poznih štiridesetih … (Vampirski bluz, Boštjan Gorenc - Pižama)

 | Foto:


Boštjan Gorenc - Pižama:

Boštjan Gorenc - Pižama (1977) je v zadnjih dveh letih preoral odre po vsej Sloveniji s samostojno stand-up predstavo 50 odtenkov njive ter bil žar mojster vročih pečenj Vida Valiča in Perice Jerkovića. Na kulturni praznik je izdal eno najbolje prodajanih domačih knjig leta sLOLvenske klasike 1, z Matejem de Ceccom pa pripravljata drugi zvezek pustolovskih stripov o Šnofijevi druščini. Na mreži Apparatus z Anžetom Tomićem ustvarja podkast Glave in upa, da George R. R. Martin ne bo izdal Vetrov zime pred jesenjo, ker mora prej do konca prevesti Svet ledu in ognja.

"Prelistajte" še preostale Plažnice:

Kaj boste brali letošnje poletje?

Ne spreglejte