Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 6. 2021,
9.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SAVA TURIZEM

Natisni članek

dopust Ptuj počitnice terme Sava turizem Terme Ptuj advertorial

Ponedeljek, 21. 6. 2021, 9.02

2 meseca, 1 teden

Med počitnicami odkrivamo najlepše kotičke Slovenije

Razkrivamo skrivnosti najstarejšega slovenskega mesta

Vsebino omogoča SAVA TURIZEM

Sava hotels | Foto:

Najstarejše slovensko mesto Ptuj je bilo pred dva tisoč leti, v obdobju Rimljanov, mogočno mesto Petoviona s približno 30 tisoč prebivalci. S kulturo in umetnostjo bogato mestno središče je vrelo od življenja, tako kot danes vre in brbota ptujska termalna voda, v kateri lahko uživate v Termah Ptuj. Mesto, v katerem se bogata zgodovina prepleta z žlahtno vinarsko tradicijo, pestrim kulturnim dogajanjem in edinstvenimi energijami reke Drave, v svojem objemu skriva doživetja, ki jih lahko okusite samo na Ptuju.

Stvari, ki jih lahko doživite samo na Ptuju

Na Ptujskem gradu si med drugim lahko ogledate pohištvo iz fevdalnega časa, neprecenljive zbirke pustnih mask, vojaške opreme, starih glasbil ter grajsko galerijo s portreti dinastije Herbersteinov. | Foto: Na Ptujskem gradu si med drugim lahko ogledate pohištvo iz fevdalnega časa, neprecenljive zbirke pustnih mask, vojaške opreme, starih glasbil ter grajsko galerijo s portreti dinastije Herbersteinov.

V arhivski zakladnici Ptujske vinske kleti najdete tudi najstarejše vino Zlata trta iz leta 1917. | Foto: V arhivski zakladnici Ptujske vinske kleti najdete tudi najstarejše vino Zlata trta iz leta 1917.

Športni navdušenci preprosto morate obiskati "Ptujsko morje", kjer lahko igrate odbojko na mivki, deskate, jadrate ali se vsa družina odpravi na vožnjo s kanuji, kajaki ali pedalini, naklonjeni avanturizmu pa lahko preizkusite tudi Vejkpark Ptuj. | Foto: Športni navdušenci preprosto morate obiskati "Ptujsko morje", kjer lahko igrate odbojko na mivki, deskate, jadrate ali se vsa družina odpravi na vožnjo s kanuji, kajaki ali pedalini, naklonjeni avanturizmu pa lahko preizkusite tudi Vejkpark Ptuj.

V Pustolovskem park Betnava vas čaka sedem različno zahtevnih programov, speljanih po drevesih, drogovih in različnih brveh in vrveh. | Foto: V Pustolovskem park Betnava vas čaka sedem različno zahtevnih programov, speljanih po drevesih, drogovih in različnih brveh in vrveh.

Krajinski park Šturmovci ob Ptujskem jezeru kjer vas bo presenetil s čudovitimi prodišči, plitvinami ter travniki z redkimi drevesi, ki spominjajo na negovane grajske parke. | Foto: Krajinski park Šturmovci ob Ptujskem jezeru kjer vas bo presenetil s čudovitimi prodišči, plitvinami ter travniki z redkimi drevesi, ki spominjajo na negovane grajske parke.

S kolesom lahko raziskujte idilično območje vinogradov v Halozah in v Slovenskih goricah. | Foto: S kolesom lahko raziskujte idilično območje vinogradov v Halozah in v Slovenskih goricah.

Ste vedeli, da je Ptuj eden od največjih centrov mitraizma v Evropi, saj so tu odkrili pet svetišč, posvečenih bogu Mitri? Dve izvirni svetišči boga Mitre sta še vedno na ogled v neposredni bližini Term Ptuj. | Foto: Ste vedeli, da je Ptuj eden od največjih centrov mitraizma v Evropi, saj so tu odkrili pet svetišč, posvečenih bogu Mitri? Dve izvirni svetišči boga Mitre sta še vedno na ogled v neposredni bližini Term Ptuj.

2000 let stara kultura term in ptujska termalna voda

V času Petovione pred 2000 leti je bila kultura term med Rimljani že močno razvita, saj je bilo po vsem rimskem imperiju v tistem času več kot 900 javnih kopališč, zgrajenih predvsem za potrebe vojske. Stari Rimljani so cenili zdravje, mir, počitek in sprostitev. Ta duh antičnih kopališč danes lahko okusite v Termah Ptuj, ki vam ponujajo wellness udobje po meri sodobnega človeka s pridihom starega Rima. | Foto: V času Petovione pred 2000 leti je bila kultura term med Rimljani že močno razvita, saj je bilo po vsem rimskem imperiju v tistem času več kot 900 javnih kopališč, zgrajenih predvsem za potrebe vojske. Stari Rimljani so cenili zdravje, mir, počitek in sprostitev. Ta duh antičnih kopališč danes lahko okusite v Termah Ptuj, ki vam ponujajo wellness udobje po meri sodobnega človeka s pridihom starega Rima.

Ptujska naravna termalna voda, v kateri lahko uživate v Termah Ptuj,  prihaja iz globine 1065 m in pronica skozi več vodoprepustnih peščenih slojev. Ob vrelcih, kjer izvira, so v Termah Ptuj stkali celovito zdravstveno, terapevtsko in unikatno sprostitveno ponudbo, ki krepi korak skozi življenje.  | Foto: Ptujska naravna termalna voda, v kateri lahko uživate v Termah Ptuj, prihaja iz globine 1065 m in pronica skozi več vodoprepustnih peščenih slojev. Ob vrelcih, kjer izvira, so v Termah Ptuj stkali celovito zdravstveno, terapevtsko in unikatno sprostitveno ponudbo, ki krepi korak skozi življenje.

Terme Ptuj – Počitek za nov polet

Superiorni 4-zvezdični Grand Hotel Primus je idealno izhodišče za odkrivanje skrivnosti najstarejšega slovenskega mesta, saj le korak od Ptuja ponuja udobje in zabavo za vso družino. | Foto: Superiorni 4-zvezdični Grand Hotel Primus je idealno izhodišče za odkrivanje skrivnosti najstarejšega slovenskega mesta, saj le korak od Ptuja ponuja udobje in zabavo za vso družino.

V Termalnem parku Terme Ptuj le korak od Ptuja vas čakajo tudi raznovrstni bazeni in največji sistem toboganov v Sloveniji, kjer se boste lahko sprostili in se osvežili po odkrivanju znamenitosti v okolici. | Foto: V Termalnem parku Terme Ptuj le korak od Ptuja vas čakajo tudi raznovrstni bazeni in največji sistem toboganov v Sloveniji, kjer se boste lahko sprostili in se osvežili po odkrivanju znamenitosti v okolici.

Brezskrbna rezervacija z epidemiološkim jamstvom

Da bo vaša rezervacija oddiha v teh negotovih časih res brezskrbna, so v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts uvedli nadstandarden set higiensko-zaščitnih ukrepov ter pripravili pogoje nakupa, ki ustrezajo aktualnim razmeram. Slednji med drugim vsebujejo 100-odstotno brezplačno odpoved glede na epidemiološko stanje ter možnost brezplačnega premika ali odpovedi termina.

Ne spreglejte