Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2020,
12.59

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34

1

Karneval Rio de Janeiro

Natisni članek

Petek, 25. 9. 2020, 12.59

3 leta, 10 mesecev

Prvič v sto letih odpovedali sloviti karneval v Riu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34

1

Znameniti pustni karneval, ki v Rio de Janeiro vsako leto privabi več deset tisoč obiskovalcev, je zaradi koronakrize do nadaljnjega odpovedan.

Vodstvo združenja šol sambe v Riu de Janeiru je sporočilo, da zaradi širjenja okužb s koronavirusom odpovedujejo znameniti pustni karneval. Prihodnje leto tako prvič v sto letih ne bo slovite pisane parade plesalk in plesalcev, prav tako ni jasno, kdaj bodo s pustnimi karnevali sploh nadaljevali. "Dokler ni cepiva, karnevala ni mogoče varno izpeljati," so sporočili iz združenja.

Rio karneval | Foto: Reuters Foto: Reuters

Mestne oblasti v Riu de Janeiru sicer še niso sprejele odločitve, kaj bo z drugimi prireditvami in zabavami, ki v času pusta običajno potekajo po mestu. Tamkajšnja turistična organizacija pa je že pred dnevi sporočila, da do odkritja cepiva proti koronavirusu ne bo jasno, kdaj bodo v Riu spet začeli prirejati večje javne dogodke.

Rio karneval | Foto: Reuters Foto: Reuters

Brazilija ima trenutno drugo najvišje število smrtnih žrtev zaradi covid-19 na svetu, do zdaj je zaradi te bolezni umrlo že okoli 139 tisoč Brazilcev. Po številu okužb, do zdaj so jih našteli že 4,6 milijona, pa so na tretjem mestu.

Preberite še:

Times Square, novo leto
Novice Letos na Times Squaru brez tradicionalnega silvestrovanja
Ne spreglejte