SiolNET. Trendi Potovanja
2,01

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Portoroški Kempinski bo imel svojo plažo #video

2,01

termometer

Kempinski Palace
Foto: Klemen Korenjak

Hotel Palace Portorož je za 20 let najel del portoroške plaže. Ta bo še naprej odprta za vse, poudarjajo.

Prestižni portoroški hotel, ki ga upravlja hotelirska veriga Kempinski, je skupaj z lastniško družbo MK Group najel 2165 kvadratnih metrov portoroške plaže − gre za hotelu najbližji del plaže pred lokali Paco, Jadro in Cacao.

Da si želijo svoje plaže, v MK Group niso skrivali. "Upamo, da bomo v prihodnjem obdobju tudi v Portorožu odprli luksuzno plažo, kot je tista v Savudriji, ali celo boljšo," so nam povedali lani poleti ob predstavitvi prenovljene plaže ob savudrijskem hotelu Kempinski.

Poglejte video z odprtja savudrijske plaže, v katero so vložili pol milijona evrov:

Petzvezdična plaža za petzvezdični hotel

V hotelu Kempinski Palace in MK Group pravijo, da sta najem in prenova portoroške plaže del strategije, da Portorož pozicionirajo kot eno izmed najprestižnejših in najmodernejših turističnih destinacij na tem delu Jadrana.

Portorož Foto: Darinka Mladenovič (www.slovenia.info)

Na plaži bo to pomenilo predvsem dvig ravni storitve, ki bo na voljo njihovim gostom. "Ta bo v skladu z našo petzvezdično ravnijo storitve," je dejal generalni direktor hotela Kempinski Palace Portorož Kai Behrens in dodal: "Plaža pa bo dostopna vsakomur, ki jo bo želel obiskati." Odpreti jo nameravajo v začetku sezone maja prihodnje leto, če bo to dopuščalo vreme.

V plažo bodo vložili pol milijona evrov

Hotel Palace Portorož in MK Group sta plažo najela za 20 let, ob tem pa se zavezala, da bosta v prvem letu upravljanja plaže vanjo vložila 350 tisoč evrov za samo ureditev, v prihodnjih dveh letih pa še 150 tisoč evrov. Dela na plaži se bodo začela kmalu po podpisu pogodbe z Okoljem Piran, ki plažo oddaja, pri tem pa nameravajo angažirati slovenska, predvsem lokalna podjetja, so še sporočili.

Portorož plaža Foto: Tina Deu

Plaže v Portorožu turistov do zdaj niso navdušile

Direktor Turističnega združenja Portorož Igor Novel se strinja, da vlaganje v plažo predstavlja pozitiven premik v turistični ponudbi Portoroža. "V raziskavi iz leta 2018 so obiskovalci svoje zadovoljstvo s tukajšnjimi plažami ocenili s 3,5 točke od petih," je povedal, "to nakazuje, da bo treba v prihodnje intenzivneje delati na razvoju tega elementa naše ponudbe."

Preberite še:

La Pelosa Sardinija Trendi Boj proti množicam turistov: obisk slovite plaže bo treba plačati #video Belvedere plaža obala morje Novice "Dlje kot 150 metrov od obale plavalci nimajo česa iskati"

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mrdezan / 19.11.2019. ob 14:44 +5 0

  Ce ti zajtrk v kempinskem ni vsec gres samo cez cesto na burek ali kebab 🙄

  +5 0
 • Mihaj / 19.11.2019. ob 13:32 +5 0

  Dobra novica! V Portorožu namreč hočemo imeti hotele s 5* in ustreznimi cenami, obenem pa s hotela stopiš na cesto, do plaže pa moraš mimo nekih kvazi butikov in galerij ter propadajočih lokalov. Plaža je nevredna te lokacije in hotelov! Glede na to da je tudi prostorsko omejena, bi jo morali razširiti na račun rušitve te nesmiselne in zanikrne konstrukcije med hoteli in morjem.

  +5 0
 • sounder / 19.11.2019. ob 20:24 +2 0

  dostobna bo vsem, le plačati bo potrebno

  +2 0
delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin