SiolNET. Trendi Potovanja
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte v notranjost ledenega hotela, ki so ga odprli pred kratkim #foto

0,17

termometer

Icehotel
Foto: Asaf Kliger/ICEHOTEL

Ledeni hotel, ki je vsako leto drugačen, je letos oblikovalo 34 umetnikov iz 13 držav sveta.

V mestecu Jukkasjärvi na Švedskem, 200 kilometrov severno od polarnega kroga, že vse od leta 1990 vsak oktober začnejo graditi hotel iz ledu. Do danes je ta postal izjemno priljubljena turistična točka, ki si jo prihajajo ogledovat obiskovalci z vsega sveta, številni pa v njem, jasno, tudi prespijo.

Sobe - prenočitev v njih stane od 560 do 770 evrov - so vsako leto videti drugače. Pravzaprav to velja za celoten hotel, saj se konstrukcija aprila, s prihodom pomladi, stali, nato pa jo začnejo jeseni znova graditi.

Ledeni hotel, ko se začne taliti Ledeni hotel, ko se začne taliti Foto: Asaf Kliger/ICEHOTEL

Za gradnjo uporabljajo led iz bližnje reke Torne, ki ga "naberejo" marca in shranijo do oktobra, ko se začnejo gradbena dela.

K oblikovanju sob medtem povabijo umetnike z vsega sveta, letos jih je skupno 34, prišli pa so iz 13 različnih držav. Z njihovimi idejami je letošnja, 29. različica ledenega hotela videti tako:

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Foto: Asaf Kliger

V ledenih sobah je zdaj mogoče prespati tudi poleti

Leta 2016 so ledenemu hotelu, ki goste sprejema pozimi, dodali tudi celoletno različico, v kateri je mogoče prespati tudi poleti. Ta ni v celoti zgrajen iz ledu, ampak je z ledom in snegom prekrita le notranjost.

Tako je poleti videti zunanjost celoletnega ledenega hotela. Tako je poleti videti zunanjost celoletnega ledenega hotela. Foto: Asaf Kliger/ICEHOTEL

Brez skrbi, v njem je še vedno popolnoma zimski občutek, stalna temperatura v notranjosti je namreč pet stopinj Celzija pod ničlo, stalni mraz pa vzdržujejo s hladilno postajo, ki jo poganja sončna energija.

Preberite še:

AlpINN Trendi Na priljubljenem smučišču odpirajo spektakularno restavracijo #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin