SiolNET. Trendi Potovanja
4,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osvežitev za najpogumnejše: kopanje v vodah, ki nimajo niti 15 stopinj Celzija #foto

4,74

termometer

jezero Jasna
Idilično jezero Jasna Foto: Thinkstock

V obdobju vročinskega vala ohladitvi v morju ne moremo več reči tako, saj je temperatura Jadranskega morja presegla 27 stopinj Celzija. Poglejte, kje se lahko zares ohladite.

Ker kopanje v morju v času vročinskega vala ni ravno najboljša izkušnja za najbolj pregrete, si lahko primernejšo osvežitev poiščete na celini, v katerem od naravnih kopališč v obliki jezer in rek.

Jadransko morje Novice Ne le zrak, skoraj 30 stopinj ima tudi morje #video

Nekaj idej lahko najdete v članku Naravna kopališča, kjer se lahko ohladite med vročinskim valom, če pa ste med pogumnejšimi in bi se radi skopali v res mrzlih vodah, obiščite naslednje destinacije:

Soča

Naša najlepša reka ima trenutno od 10 do 14 stopinj Celzija, odvisno od predela, kjer si zaželite osvežitve. Na reki Soči je mogoče kopanje na treh lokacijah: pri mostu v Čezsoči, pri mostu v Tolminu ter pri sotočju s Tolminko. Pri kopanju v Soči je potrebna previdnost, saj je to hitra, mrzla in ponekod deroča reka, zato ni primerna za vsakogar.

Idrijca

Ob reki Idrijci, ki ima vzdolž svojega toka več globokih tolmunov in sotesk, sta urejeni kopališči v bližini dveh vasi: Slap ob Idrijci in Bača pri Modreju. Temperatura vode je trenutno od 10,4 do 15,7 stopinje Celzija. Zaradi globine vode, ki ponekod presega pet metrov, je naravno kopališče pri Slapu ob Idrijci med najbolj priljubljenimi v dolini Soče.

Jezero Jasna

Pri jezeru Jasna vas pričakujejo pomoli in šest metrov visoka razgledna ploščad oziroma skakalnica ter voda, ki ima trenutno 11 stopinj Celzija. Ko si opomorete od prave osvežitve, lahko uživate v razgledu na čudovite Julijske Alpe v ozadju.

 

A post shared by Alenka Vujkovac (@alenka_vuj) on

Belopeški jezeri

Belopeški jezeri, znani tudi kot Mangartski jezeri, Fužinski ali Klanški jezeri, ležita v Julijskih Alpah, v Mangartski dolini v bližini naselja Trbiž, nedaleč od Rateč ter tromeje med Italijo, Avstrijo in Slovenijo. Tudi v njiju osvežitev ne presega 15 stopinj Celzija.

Rabeljsko jezero

V bližin Belopeških jezer je še eno jezero, ki ponuja podobno izkušnjo. Rabeljsko jezero je v bližini prelaza Predel, mejnega prehoda med Italijo in Slovenijo. Temperatura vode je podobna temperaturi vode Belopeških jezer.

 

A post shared by Majo Balko (@iammaio) on

Javorniško jezero ob domu Trilobit

Jezero je severno od Jesenic in primerno le za najdrznejše avanturiste, saj temperatura vode redko preseže osem stopinj Celzija.

Javorniško jezero Foto: Mojajezera.si

Preverite še:

Bohinjsko jezero Trendi Slovenska jezera, ki jih je vredno obiskati #foto Manca Korelc Trendi Vam je vroče? To so kraji, kjer se lahko osvežite zastonj. #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 66
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin