Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2019,
15.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Kompas Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 21. 2. 2019, 15.30

5 let, 1 mesec

Neverjeten prihod Slovencev v Dallas in epski obisk tekme

Oglasno sporočilo

Če skupino, ki jo je brezhibno pripeljal do cilja, pride pozdravit pilot boeinga z dvignjenim palcem in ameriškim nasmehom do ušes, že brez kateregakoli drugega podatka veš, da se dogaja nekaj zelo posebnega.

Kompas | Foto:

Slovenski navijači so bili atrakcija na poti v Dallas, prav tako so bili od prve minute atrakcija na tekmi in šli še precej dlje od oznake atrakcija, ko so pred dvorano in v njej pričarali nekaj, kar se bo zapisalo v zgodovino.

V nedeljo zvečer smo nikjer drugje kot v dvorani American Airlines Center doživeli in slišali nekaj neverjetnega, ko se je iz zvočnika oglasila slovenska himna Zdravljica in se je slovenskim navijačem naježila koža. Ti so stali, peli z dvignjenimi zastavami in videti jih je bilo mogoče na velikem semaforju.

Kompas | Foto:

Vzdušje je bilo neverjetno, šov nepozaben. Američani to res znajo in naš Luka je preprosto superzvezda Dallasa.

Po tekmi nam je bil obljubljen Meet & Greet z Luko, vendar je Luka izvedel, da mora takoj na letalo in v Houston. Kljub temu nas je prišel pozdravit in obljubil, da se bo v sredo družil z nami po tekmi z Miamijem.

Naslednji dan nas je pot vodila proti Houstonu, šest belih kombijev in vseh 54 ljudi, ki so potovali z nami.

Vsi smo že nestrpno čakali tekmo proti Houston Rockets.

Izvedeli smo, da je bil Luka zelo vesel, ko so mu povedali, da bo skupina Slovencev odpotovala tudi na gostovanje in se nato vrnila v Dallas na še tretjo tekmo.

Na tej tekmi je moral Dallas žal priznati premoč Houstonu.

Kompas | Foto:

Po tretji tekmi smo dočakali obljubljeni Meet & Greet. Najprej so bila na vrsti vprašanja in povedal nam je, da se je hitro navadil Dallasa in same lige NBA. Dodal je, da je vse skupaj zanj zelo naporno in da nima veliko prostega časa. Zahvalil se nam je za tako množičen obisk in si zaželel, da bi še prihajali na njegove tekme.

Sledilo je skupinsko fotografiranje, dal pa je tudi nekaj avtogramov.

Naj vam povemo še to:

Niti predstavljati si ne morete, kakšna zvezda je Luka Dončić v Dallasu. Krasi številne oglasne panoje, na največjem velikem zaslonu pri vhodu v dvorano se predvajajo posnetki njegovih akcij s tekem, dresi z njegovim imenom pa so iz tekme v tekmo razprodani. Tudi na tekmah v dvorani vidiš največ njegovih dresov. Res neverjetno!

To je bila nepozabna izkušnja, ki bo marsikomu od nas za vedno ostala v srcu in spominu.

Kompas | Foto:

Seveda pa smo se odločili, da bomo Luki željo izpolnili čim prej. Še prej kot v dobrem mesecu dni se bomo spet odpravili na pot, kam drugam kot na vroče gostovanje v Miami, ki je dom še enega našega NBA-šampiona Gorana Dragića. Že zdaj vlada neverjetna mrzlica, po nekaterih informacijah bo v Miamiju naša Luko in Gorana bodrilo več kot tisoč Slovencev ali še več. Si predstavljate to noro evforijo, podobno tisti z evropskega košarkarskega prvenstva v Turčiji, ko je naša zlata generacija osvojila evropski prestol? Če lahko samo malo namignemo, da še ne razkrijemo vsega: jasno je, da bodo slovenski navijači v Miamiju doživeli organizirano druženje, polno slovenskih zastav. Vsekakor bo to najbolj epski navijaški pohod slovenskih navijačev čez lužo v vsej zgodovini našega naroda.

Vročica v Miamiju

Naročnik oglasnega sporočila je Kompas d.d.

Ne spreglejte