Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2017,
17.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Natisni članek

turizem Pulj Piran top destinacije

Sreda, 4. 1. 2017, 17.09

6 let, 6 mesecev

Nasvet Britancev: obiščite Pulj, na kopanje pa zavijte v Piran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Pulj, Pula | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Britanski časopis Daily Telegraph je na svoji spletni strani objavil seznam 20 destinacij, ki bi jih po njihovem mnenju morali obiskati v letošnjem letu.

Med 20 najboljših destinacij leta 2017 Telegraph uvršča tudi Pulj na Hrvaškem. Najbolj jih je navdušila tamkajšnja največja atrakcija, amfiteater, ki je bil v starem Rimu šesti največji, zdaj pa je eden najbolje ohranjenih. Koncerti, ki jih v njem prirejajo v toplejših mesecih, so po mnenju novinarjev Telegrapha vsekakor razlog, zakaj je to mesto zanimivo za turiste, za druge, bolj uživaške izkušnje pa predlagajo izlet kam v okolico – tudi v Slovenijo.

Za izlet na plažo predlagajo Piran

"Čeprav ima skalnato obalo, s katere lahko skočite v vabljivo Jadransko morje, Pulj ni destinacija, ki bi si jo izbrali za poležavanje na plaži," so zapisali.

Ljubiteljem morskih užitkov predlagajo, naj se iz Pulja raje odpravijo v Piran. | Foto: Bor Slana Ljubiteljem morskih užitkov predlagajo, naj se iz Pulja raje odpravijo v Piran. Foto: Bor Slana

"Za to raje pojdite v letovišča, kot sta Rovinj in Poreč, ter čez mejo v Sloveniji Piran." Ob tem so dodali, da je Pulj odlično izhodišče za raziskovanje gastronomske ponudbe Istre, ki jo kajpada primerjajo s Toskano.

Od majhnih mest in narodnih parkov do celih držav

Roko na srce, Telegraphov izbor je nekoliko samosvoj, vanj so uvrstili tako mikrolokacije, na primer Hadrijanov zid v Veliki Britaniji, kot cele države, na primer Rusijo. A vendar – preostale izbrane destinacije so Čile, Kanada, Čandigar v Indiji, Granada v Španiji, Hadrijanov zid v Veliki Britaniji, Nova Zelandija, Köbenhavn na Danskem, New Orleans, Memphis in San Francisco v ZDA, Ulan Bator v Mongoliji, Peru, Arras v Franciji, narodni park Hossa na Finskem, Rusija, Bermudi, Wittenburg v Nemčiji, Oman, Lech v Avstriji in Liuwa v Zambiji.

Ne spreglejte