SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča Panvita Marof d.o.o.
  • Messenger
  • Messenger

Našli smo pravi kraj za popoln odklop ob slapu pod Marofom

Marof
Marof je čudovito prenovljen mlin z etno pridihom v pravljičnem ruralnem okolju.
Vsebino omogoča Panvita Marof d.o.o.

Daleč od glasnega vrveža in vsakdanjih skrbi – to je pravi slovenski biser, ki ponuja vse, kar potrebujete za popolno sprostitev in regeneracijo. Ob slapu Marof stoji pravljični mlin, v katerem boste lahko prenočili in se preprosto samo prepustili idili, ki ga obdaja.

V Sloveniji se skrivajo številni neobljudeni kotički, v katerih lahko najdemo svoj mir. Mi smo ga našli ob slapu Marof na Kozjanskem, kjer smo za nekaj dni odpotovali v preteklost in se predali popolnemu ugodju.

Začutite pristnost Kozjanskega

Na mestu, kjer je že od časa kartuzije deloval stari mlin, danes stoji čudoviti prenovljen mlin, ki ima dodatno vlogo: svojim gostom vsaj za nekaj dni ponudi udoben in sproščujoč dom.

Ljubek mlin, ki je kljub sodobni obnovi obdržal pravo sinergijo s preteklostjo, je prava paša za uči, predvsem pa vsakemu obiskovalcu takoj zleze pod kožo: prostori so prijetni, domači in oddajajo prav posebno toplo energijo, ki vas bo prevzela že po prvi minuti.

Uživajte ob neverjetnih energijah vode. Doživite ugodje slapu in se sprostite ob iskanju notranjega miru ob čudovitem slapu pod Marofom – v domačiji in njeni okolici. Uživajte ob neverjetnih energijah vode. Doživite ugodje slapu in se sprostite ob iskanju notranjega miru ob čudovitem slapu pod Marofom – v domačiji in njeni okolici.

Mlin je danes nedvomno odlična turistična destinacija, v njem so uredili udobne prostore, v katerih lahko prenoči do pet ljudi. Čeprav so v njem pustili pečat preteklosti, so zagotovili vse udobje sodobnosti: Wi-Fi, televizor in ogrevanje na toplotno črpalko. V hladnejših dneh pa si boste lahko zlahka pričarali pravo romantiko – v dnevnem prostoru stoji peč na drva, ki bo v večernih urah nedvomno poskrbela za prav posebno vzdušje.

Odpotujte v prisrčno preteklost

Marof

V mlinu boste lahko doživeli pravo mlinarsko življenje. V pritličnem delu so namreč tri obnovljena mlinska kolesa, ki med vrtenjem in mletjem žita šepetajo zgodbe iz preteklosti.

Nad mlinskimi kolesi v prvem in drugem nadstropju pa so lastniki uredili gostoljuben dom, ki odpira novo poglavje v zgodovini tega kraja.

Marof

V prvem nadstropju so dnevni prostori – ljubka kuhinja in svetla dnevna soba z jedilnico. V trenutku si zamislite, kako se v mrzlih dneh s skodelico čaja ali konjakom v roki grejete ob pogledu na prasketanje ognja v peči …

Prepletanje z lokalno tradicijo se nadaljuje tudi v drugem nadstropju, kjer vas bodo očarali premišljeno zasnovani prostori, ki ponujajo večdimenzionalna doživetja – dve spalnici, kopalnica s savno, delovni prostor ter prava meditacijska soba s pogledom na slap in tolmun.

Marof

Marof

Posebne sobe za drugačna doživetja

Unikatno doživetje v mlinu ponujata predvsem dve sobi: meditacijska in delovna soba.

Prva vam nedvomno ponuja pravo intimno zatočišče za meditacijo, ki vam bo ob zvokih slapu pomagala, da boste lažje odpravili vsakodnevne skrbi in stres.

V odprtem delovnem prostoru bodo na svoj račun prišli vsi, ki so v Marof prišli poiskat umetniški navdih, in vsi, ki iščete zatočišče za raznovrstno ustvarjanje.

Sprostitev ob žuborenju vode

Udobno bivanje ob zvokih in živahnem premikanju vode je prav posebna izkušnja. Zelo težko boste kjerkoli doživeli ugodje slapu tik ob hiši, na tej lokaciji pa boste obdarjeni prav s to udobnostjo. Tukaj si je reka Gračnica na svoji poti izborila prostor prek večje stene in ustvarila zelo lep, osem metrov visok slap, ki ima dve stopnji, spodaj pa se izlije v precej širok in plitev tolmun.

Marof Dostop do kotička zaupamo samo gostom. Tam se odpre prečudovit pogled na slap in tolmun, številni gostje pa pripovedujejo o neverjetno močnih energijah, ki jih čutijo na tem prostoru. Zagotovo jih boste začutili tudi vi. Dostop do kotička zaupamo samo gostom. Tam se odpre prečudovit pogled na slap in tolmun, številni gostje pa pripovedujejo o neverjetno močnih energijah, ki jih čutijo na tem prostoru. Zagotovo jih boste začutili tudi vi.

Oddih, ki ponuja veliko več

Počitnice ali konec tedna v Marofu je pravo prepletanje lokalne kulturne dediščine in raziskovanja okoliške neokrnjene narave.

V odmaknjenem zelenem delu prečudovite Slovenije boste v sožitju z naravo občutili mir in spokojnost. Tik ob domačiji se iz mogočne kamnite stene spušča osemmetrski slap pod Marofom, vse naokoli pa so zeleni travniki in gozdovi.

Dodaten čar tega skritega kotička je tudi to, da je odlično izhodišče za različne izlete in dogodivščine. Podajte se na izlet, spoznajte domačine in bližnja mesta ter se sprostite ob različnih aktivnostih.

Vsekakor vredna ogleda je šest kilometrov dolga pot, imenovana Orionova pot, na kateri se boste povezali s staroselci. Speljana je namreč po sledeh starodavnih kultur.

Želite izvedeti več? Preverite TUKAJ.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin